Muharrem Ayı başladı: Kartallı vatandaşlar ilk oruçlarını açtı

Muharrem Ayı başladı: Kartallı vatandaşlar ilk oruçlarını açtı
Muharrem Ayı’nın başlamasıyla birlikte Kartallı vatandaşlar, 12 gün boyunca tutulacak oruç ibadeti dolayısıyla Kartal Cemevi’nde bir araya gelerek oruçlarını açtı.

Kartal Cemevi Vakfı tarafından vatandaşların sıcaktan etkilenmemesi için Cemevi’nin bahçesinde düzenlenen oruç açma yemeğine Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel adına katılan Başkan Vekili Olcay Özgön oruç açma yemeğinde yaptığı konuşmada; “Oruçlarımızın kabul olmasını diliyor, tüm canlarımızın dualarının ve niyetlerinin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Hem Muharrem Ayı’nı hem de bu ayın anlam ve önemini iyi anlamak ve yaşatmak hepimizin sorumluluğudur” dedi.

Düzenlenen oruç açma yemeğine Kartal Belediye Başkan Vekili Olcay Özgön’ün sıra; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kartal İlçe Başkanı Mert Polat, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Dilek Kars, Kartal Cemevi Vakfı Başkanı Selami Sarıtaş, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cemevi dedesinin, muharrem yası ve matem orucuyla ilgili konuşması ve okunan duaların ardından oruçlar açıldı.

“Birliğimiz ve beraberliğimiz daim olsun”

Kartal Belediye Başkan Vekili Olcay Özgön, Muharrem Ayı’nın önemine dikkat çekerek; “Muharrem Ayı, bizler için büyük bir öneme sahip. Bu ay, tarihimizdeki önemli olayları ve bu olayların bizlere kattığı dersleri hatırlamamıza vesile oluyor. Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitlerini anarken, onların adalet, hak ve doğruluk mücadelesini yeniden yüreğimizde hissediyoruz. Bu vesileyle, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, onların uğruna can verdikleri değerlere sahip çıkma kararlılığımızı bir kez daha ifade ediyoruz.

Bugün burada, Kartal Cemevi’nde, dostlarımızla, canlarımızla bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Oruç açma yemeğimizde bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ederim. Bugün, birlik ve beraberlik içinde, sevgi ve saygı çerçevesinde oruçlarımızı açıyoruz. Bu birliğimiz, beraberliğimiz daim olsun.

Oruçlarımızın kabul olmasını diliyor, tüm canlarımızın dualarının ve niyetlerinin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Hem Muharrem Ayı’nı hem de bu ayın anlam ve önemini iyi anlamak ve yaşatmak hepimizin sorumluluğudur. Muharrem Ayı’nın, ülkemize ve tüm insanlığa barış, huzur ve kardeşlik getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.