Metro İstanbul, 400 kız öğrenciye ücretsiz sertifika programı başlattı: Son kayıt tarihi 30 Eylül

Metro İstanbul, 400 kız öğrenciye ücretsiz sertifika programı başlattı: Son kayıt tarihi 30 Eylül
Metro İstanbul, meslek liselerinin 3. ve 4. sınıflarında okuyan 400 kız öğrenciye ücretsiz bir sertifika programı başlattı. Programdan yararlanmak isteyen öğrenciler 30 Eylül'e kadar kayıt olabilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB), iştiraklerinden Metro İstanbul, Beykoz Üniversitesi iş birliği ile Kent İçi Raylı Ulaşım Sistemlerinde “İnsan Sermayesinin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında meslek liselerinin 3. ve 4. sınıflarında okuyan 400 kız öğrenciye ulusal geçerliliği olan ücretsiz bir sertifika programı başlattıklarını duyurdu.

Metro İstanbul'un sosyal medya hesabından yapılan açıklamasında toplumsal cinsiyet eşitliği için önemli bir adım daha atıldığını ve bu programla meslek liselerindeki kız öğrencilere teknik alanlarda kariyer fırsatları sunmayı hedeflendiği kaydedildi.

Buna göre; Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) iş birliği ile; Metro İstanbul ve Beykoz Üniversitesi tarafından Kent İçi Raylı Ulaşım Sistemlerinde İnsan Sermayesinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında hazırlanan ücretsiz sertifika programından meslek liselerinin 3. ve 4. sınıflarında okuyan kız öğrenciler yararlanabilecek.

Eğitimler kaç gün sürecek?

Meslek liselerinin 3. ve 4. sınıflarında okuyan 400 kız öğrenciye başlatılan ücretsiz sertifika programında eğitimler toplam 6 gün sürecek.

3 gün teorik, 2 gün uygulamalı atölye eğitimleri alacak öğrenciler, son gün girdikleri sınavın ardından ulusal geçerliliği olan e-devlet onaylı sertifika sahibi olacaklar.

Sertifika programı kapsamında sunulacak eğitim modülleri şu şekilde:

• Kent İçi Raylı Sistem Teknolojileri
• Güç Aktarımı Sistemleri
• Sinyalizasyon ve Haberleşme Sistemleri
• Metro ve Tramvay Araç Sistemleri
• Demiryolu Alt ve Üst Yapı Sistemleri
• Sürdürülebilir Ulaşım Sistemleri
• Entegre Yönetim Sistemi
• İletişim Becerileri
• Özgeçmiş Hazırlama ve Mülakat Teknikleri
• Uygulama Atölyeler

Eğitimleri başarıyla tamamlayıp sertifika almaya hak kazanan öğrenciler raylı sistemlerin yanı sıra farklı sektörlerde; araç, mekanik, elektromekanik, elektrik ve demir yolu bakım gibi teknik bakım birimlerde görev yapabilecek yetkinliğe sahip olacağı belirtildi.

Eğitim sonunda verilecek YÖK ve e-devlet onaylı sertifika, e-devlet sisteminde de görüntülenebilecek ve öğrenciler iş başvurularında referans olarak gösterebilecek.

İlgili Haberler

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.