Medipol Sağlık Grubu’ndan Dünya Alzheimer Günü’nde zaman kazandıran adım

Medipol Sağlık Grubu’ndan Dünya Alzheimer Günü’nde zaman kazandıran adım
Medipol Sağlık Grubu, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü nedeniyle 21 Eylül Cumartesi saat 10.00'da Hafıza Merkezi'nin tanıtımını yapacak.

Medipol Sağlık Grubu, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü dolayısıyla, Hafıza Merkezi'nin tanıtımını gerçekleştirecek.

Prof. Dr. Lütfü Hanoğlu’nun açılış konuşmasını yapacağı etkinlikte, Hafıza Merkezi'nde uygulanan tedavi ve rehabilitasyon yöntemleri hakkında katılımcılara bilgi verilecek.

Gerçekleştirilecek olan tanıtımda Uzm. Psk. Suat Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Eren Toplutaş, Diyetisyen Beyza Tağraf ve Dr. Öğr. Üyesi Özden Oğul, hafıza ve bilişsel sorunlara yönelik güncel tedavi yaklaşımları ve yaşam tarzı düzenlemeleri üzerine bilgi verecek.

Hafıza Merkezi ne amaçla kuruldu?

Beyin fonksiyon bozuklukları ve bilişsel sorunlara odaklanan merkez, özellikle Alzheimer hastalığına yönelik tedavi yöntemleri ile hastaların yaşam kalitesini artırmayı amaçlıyor. Hafıza Merkezi, hastalığın ilerleyişini yavaşlatarak, hastalara daha fazla zaman kazandırmayı hedefleyen yenilikçi tedavi yaklaşımları sunuyor.

Hafıza Merkezi'nin sunduğu hizmetler

lzheimer hastalığına yönelik tedavi yöntemleri ile hastaların yaşam kalitesini artırmayı amaçlayan merkez, demanslar ve diğer nörodejeneratif hastalıklar, afazi, amnezi, agnozi ve apraksi gibi nörolojik bozukluklar, epilepsi, felç, beyin damar hastalıkları gibi nörolojik rahatsızlıkların yol açtığı bilişsel bozukluklar ve nöromodülasyon, bilişsel rehabilitasyon, beslenme ve yaşam tarzı düzenlemelerini kapsıyor.

Hafıza Merkezi'nin tanıtımının yapılacağı etkinlik, 21 Eylül Cumartesi saat 10.00'da Medipol Mega Üniversitesi Hastanesi, konferans salonunda gerçekleştirilecek.

Etkinlik kapsamında TMS (Transkraniyal Manyetik Stimülasyon), TES (Transkraniyal Elektrik Stimülasyonu) ve bilişsel rehabilitasyon gibi nöromodülasyon cihazları ve rehabilitasyon uygulamalarının tanıtımı yapılarak, katılımcılara bu cihazlarla ilgili uygulamalı workshoplar düzenlenecek.

İlgili Haberler

Kaynak:Güray Varol

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.