Martı Tag sürücüleri UKOME önünde toplanarak yolculuk yönetmeliğini protesto etti

Martı Tag sürücüleri UKOME önünde toplanarak yolculuk yönetmeliğini protesto etti
Sabah saatlerinde İBB'ye bağlı UKOME toplantısında gerçekleşmesiyle birlikte binlerce Martı Tag sürücüsü bir araya gelerek paylaşımlı yolculuk yönetmeliği ile ilgili eylem yaptı.

Bugün sabah saatlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı gerçekleşti. Martı Tag sürücüleri ve kurucusu Oğuz Alper Öktem bugün Zeytinburnu Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nin önünde bir araya gelerek paylaşımlı yolculuk yönetmeliği ile ilgili protesto gerçekleştirdi.

UKOME önünde sloganlarla pretesto sürdü

Martı Tag kurucusu Oğuz Alper Öktem binlerce kişi ile gerçekleştirdiği eylemde basın açıklamasında bulundu. Öktem; İstanbul Planlama Ajansı Başkanı Gökce'nin UKOME'nin paylaşımlı yolculuk yönetmeliğine yetkisinin olmadığını söylemesi üzerine, avukatların araştırma yaptığını ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin paylaşımlı yolculuk yönetmeliği çıkarma yetkisi olduğunu dile getirdi.

Martı Tag'ın 150 bin sürücüsünün olduğunu ve İstanbullu vatandaşlar da sürücüler kadar mağdur edildiğini ifade etti. Oğuz Murat Öktem sözlerine paylaşımlı yolculuk yönetmeliğini çıkarın, İstanbul rahat bir nefes alsın diyerek sözlerine son verdi.


Binlerce kalabalık grup, UKOME önünde slogan atarak protestolarını sürdürdü.

2222.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Hüsamettin Ozan Aslan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.