Maltepe'de "İstanbul’un fethinin 571. yılı" coşkusu

Maltepe'de "İstanbul’un fethinin 571. yılı" coşkusu
​​​​​​​İstanbul’un, Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedilişinin 571’inci yıl dönümü, Maltepe’de kutlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Maltepe Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen kutlamalar büyük bir coşku içerisinde geçerken Haluk Levent ve Sena Şener sevilen şarkılarıyla sahne aldı.

Orhangazi Şehir Parkı’nda düzenlenen gecede binlerce gencin coşkusuna siyasi parti temsilcileri, milletvekilleri, belediye başkanları, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen eşlik etti.

mltp-fetihkutlamasi-1.jpeg

İMAMOĞLU’NDAN FATİH VE ATATÜRK VURGUSU

Mehteran gösterisinin de düzenlendiği gecede konuşan Ekrem İmamoğlu, gençlere seslenerek, “Burası Fatih Sultan Mehmet’in, Mustafa Kemal Atatürk’ün ve sizin şehrinizdir. Dünya tarihi fetihlerle doludur ama İstanbul'un fethi çok özel bir fetihtir. Fatih Sultan Mehmet İstanbul'da herkesin inanç ve geleneklerini koruyan dil ve hoşgörülü bir yönetim kurdu. Hiçbir bağnazlığa geçit vermedi.” dedi.

Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u adalet ve hoşgörünün simgesi haline getirdiğini vurgulayan İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Fatih Sultan Mehmet, Orta Çağ'da Batı dünyasına örnek oldu, bu şehrin her türlü ruhuna sahip çıktı. Bakınız bu şehre sahip çıkmak, İstanbul'u işgalden kurtarıp yeniden milletimize armağan eden Mustafa Kemal Atatürk'ün değerlerine sahip çıkmaktır.”

İzleyicilerin şarkılara hep bir ağızdan eşlik ettiği konserde, Haluk Levent’in Filistin için seslendirdiği şarkıda binlerce insan tek yürek oldu.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi - Ali Birerdinç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.