Küçükçekmece’de Sokakta Oyun Var!

Küçükçekmece’de Sokakta Oyun Var!
Küçükçekmece Belediyesi "Sokakta Oyun Var" etkinliği düzenledi. Etkinlikte bir araya gelen çocuklar sek sek, halat çekme, çuval yarışı gibi oyunlar oynayarak, keyifli vakit geçirdi.

Küçükçekmece Belediyesi tarafından "Sokakta Oyun Var" etkinliği düzenlendi. Cennet Mahallesi Zafer Sokak'ta düzenlenen etkinliğe katılım oldukça yoğun oldu. Programda yüz baskısı, el baskısı, taç yapım atölyesi, sek sek, ip atlama, tebeşirle sokakta resim yapma, halat çekme, mendil kapmaca gibi etkinliklere yer verildi. Etkinlikte sadece çocuklar değil yetişkinler de doyasıya eğlendi. Etkinliğin sonunda çocuklara hediye takdim edildi.

"ETKİNLİK ÇOCUKLUĞUMUZDA YAŞADIĞIMIZ OYUNLARI ÖĞRETMEK İÇİN DÜZENLENDİ"

Etkinliğe katılan Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ay, "Etkinliğimiz bizim çocukluğumuzda yaşadığımız oyunları kendi çocuklarımıza öğretmek, göstermek için düzenlendi. Çocuklarımızın hepsi teknolojik aletlerle haşır neşir oluyor. Sokağa çok fazla çıkamıyorlar. Biz Küçükçekmece Belediyesi olarak çocukları sokağa çekebilmek adına 20 mahallemizde bu etkinliği düzenlemiş bulunuyoruz. Son iki tane etkinliğimiz var. Şu ana kadar18 mahallede çocuklarımızla buluştuk. Çocukluğumuzda oynadığımız oyunları kendi çocuklarımıza öğretmek maksadıyla bir etkinlik düzenledik. Katılım beklentimizin çok çok üstünde oldu, bu bizi çok memnun etti. Çocuklarımızın dışarıda oynayabilecek alanlara sahip olabilmesi adına Küçükçekmece Belediyesi elinden geldiğince kreşler, oyun parkları, spor alanlarıyla teşvik etme anlamında büyük adımlar atıyor. Bilindiği üzere bundan bir hafta önce medyada da gündeme geldi; Küçükçekmece en çok spor yapılan ilçe olarak lanse edildi. Biz Küçükçekmece Belediyesi olarak 16 branşta 3 bin 700 öğrenciye hizmet veriyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü'nün katkısıyla ilçemizde bulunan okullarımızda spor etkinlikleri düzenleyip çocuklarımızı daha iyi şartlarda yetiştirme anlamında eğitim vermeye çalışıyoruz. Bundan da memnunuz. Katılımın yüksek olması bizi memnun ediyor" dedi.

"KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ'NİN ÇOCUKLARA GENÇLERE YÖNELİK EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR"

Bilgi Evleri'nden bahseden Ay, "8 tane Bilgi Evi ve Gençlik Merkezi ile biz eğitime hizmet vermeye çalışıyoruz. Burada 3'üncü ve 4'üncü sınıflara İngilizce dersleri vermeye çalışıyoruz. LGS hazırlık konusunda da 7'inci ve 8'inci sınıflara Bilgi Evleri'nde hizmet veriyoruz. Çocuk üniversitesinde daha çok teknolojiyle ilgili çocuklarımızı yetiştirmeye çalışıyoruz. Gençlik merkezimizde de üniversiteye hazırlık eğitimleri veriyoruz. Küçükçekmece Belediyesi'nin çocuklara gençlere yönelik eğitimleri devam ediyor" diye konuştu.

"ÇOK EĞLENDİM"

12 yaşındaki Emirhan Öztürk, "Etkinlik çok güzel. Çok eğlendim. Yüz boyama aktiviteleri, el baskısı, bardak boyama, sek sek, parkurlar var. Taç yaptırıyorlar" dedi.

"ÇOK BEĞENDİM"

Etkinliği çok beğendiğini söyleyen 11 yaşındaki Elif Naz Yılmaz, "Bizi çok eğlendirdi. Küçükçekmece Belediyesi'ne çok teşekkür ediyoruz. Bardak boyama, el baskısı, yüz boyaması, resim çizmeyi çok beğendim" diye konuştu.

"HER ZAMAN GELMEK İSTİYORUM"

6 yaşındaki Elif Eflin Gündemer ise "Ben burayı çok seviyorum. Her zaman gelmek istiyorum. Koşma yarışını, peçete kapma yarışını çok sevmiştim ve severek yapmıştım" ifadelerini kullandı.

"ETKİNLİKLERDEN MEMNUNUZ"

Elif Eflin Gündemer'in annesi Elif Gündemer de Küçükçekmece Belediyesi'nin yaptığı uygulamalardan çok memnun olduğunu belirterek "Bu sene genel olarak 5-6 yaş grubuna daha çok etkinlik yapılmasıyla ilgili geri bildirimleri görüyoruz. Bu yaş çevresindeki bütün arkadaşlarım söyledi ve dikkate alındığını düşünüyorum" dedi.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.