Küçük kalemler mezun oluyor

Küçük kalemler mezun oluyor
Başkan Adil Enes Terzi, ilkokul son sınıfta da ‘Küçük Kalemler Büyük Hayaller 2’ kitabını hazırlayarak büyük bir başarıya da imza attı.

Her şey geçtiğimiz yıl sınıf başkanlığı seçimlerinde yaşanan tatlı bir rekabet ile başladı. Sınıf başkanı seçildiğinde hikâye kitabi çıkaracağına dair arkadaşlarına söz veren İstanbul Beylikdüzü Neşe Sever İlkokulu 3/E sınıf başkanı Adil Enes Terzi, sınıf başkan seçildi. Terzi sözünü tuttu ve sınıftaki bütün arkadaşlarından hikâye yazmasını istedi ve hikâyeler kitaba dönüştü. Proje bölge okullarına örnek olunca ‘Küçük Kalemler Büyük Hayaller’ kitabının 2.’si de yapıldı.

Günümüzde teknolojinin yaygınlaşmasıyla birlikte kitaptan uzaklaşan çocuklara kitabı sevdirmek için bir kitap projesi hayata geçti. İstanbul Beylikdüzü Neşe Sever İlkokulu 3/E sınıf başkanı Adil Enes Terzi’nin, hayali sınıf arkadaşlarının desteğiyle geçtiğimiz yıl gerçek bir kitaba dönüşmüştü. Kitap projesi o kadar sevildi ki bölge okullarına da örnek oldu. Başkan Adil Enes Terzi, ilkokul son sınıfta da ‘Küçük Kalemler Büyük Hayaller 2’ kitabını hazırlayarak büyük bir başarıya da imza atmış oldu.

kq.jpg

Sınıf başkanlığı seçimi sürecinde adaylar sınıf başkanı olabilmek için birbirinden farklı vaatler sundular. Sunmuş olduğu sıra dışı vaatlerle Adil Enes Terzi tüm rakiplerinden sıyrılarak, sınıf başkanı seçildi. Terzinin başkan seçildiği takdirde vaatleri arasında herkese birer çikolata ikram etme, yiyecek partisi düzenleme, tiyatro gösterileri, okul içinde futbol turnuvası düzenlemek gibi vaatleri vardı. Fakat öyle bir vaadi vardı ki sınıf arkadaşlarının gönlünü kazandı.

Kitap okumayı çok seven Terzi, arkadaşlarını da yazmaya teşvik etmek için bir kitap çıkarma vaadinde bulunmuştu ve bu vaadini de gerçekleştirdi. Her sınıf arkadaşından kendisini etkileyen birer hikâye yazmasını isteyen Terzi, bu hikâyeleri anne ve babasının yardımıyla bir araya getirdi, gruplandırdı, belli bir formata dönüştürdü. Öğretmeniyle yaptığı toplantılarla projesini öğretmenine aktardı ve ondan destek aldı. Daha sonra öğretmeniyle birlikte kapak çalışmasının nasıl olması gerektiğine karar verdiler. Öğretmeniyle birlikte gerekli düzenlemeleri yapıp kitaba son şeklini verdiler. Babasından da destek alan Terzi, kitabın iç tasarımlarını yaptırıp kitabı hayata geçirdiler.

Profesyonel bir çalışmadan hiçbir farkı olmayan Küçük Kalemler Büyük Hayaller adlı kitap çalışması hem okulun kütüphanesine hem de öğrencilerin kütüphanesinde yerlerini aldı.

Atatürk ülkemizin geleceğini biz çocuklara emanet etti

Konuyla ilgili konuşan küçük sınıf başkanı Adil Enes TERZİ “Atatürk ülkenin geleceğini biz çocuklara emanet etti. Bizler bu emanete daha çok okuyarak, yazarak, bilimle ulaşabiliriz diye düşünüyorum. Bu yüzden bu projeyi geliştirdim ve hayata geçirdim. Sınıf başkanı seçilirsem, sınıf için bir kitap çıkartacağım diye bir vaatte bulunmuştum. Başkan seçildikten sonra ilk işim bu sözünü yerine getirmek oldu. Arkadaşlarımdan birer hikâye yazmalarını istedim. Her arkadaşım hayallerini, anılarını, düşüncelerini ve yaşadıklarını kaleme aldı. Defalarca üzerinde düzeltmeler yaptılar, kelimelerin dünyasına girdiler. Emeklerimiz sayesinde bu iki güzel kitap ortaya çıktı. Çok mutluyum, çünkü geleceğe bir güzellik bıraktığımızı düşünüyorum. Belki de geleceğin yazarları bizim aramızdan çıkacak. Elbette 'Küçük Kalemler Büyük Hayaller 2' adlı diğer kitabımızı da hayata geçirmek benim için çok ayrı bir mutluluk oldu. Bana destek veren ve yalnız bırakmayan öğretmenime, okul yönetimine, arkadaşlarıma ve aileme teşekkür ederim” dedi.

3/E sınıfı uzman öğretmeni Gülay GÖKÇE ise yaptığı açıklamada "Neşe Sever İlkokulu olarak hep güzel projelere imza atıyoruz. Burada çocuklarıma okuma alışkanlığı ve yazma alışkanlığı kazandırmanın yanı sıra okuma ve yazmayı sevdirmeyi, bunun bir yaşam biçimi olmasını sağlamayı da hedeflemiştik. Sınıf Başkanı oğlum Adil Enes'in bu güzel projelerinin hem sınıfına hem başka okullara örnek olmasını harika bir duygu. Çünkü okuyan yazan bir gençliğe ihtiyacımız var bizim. Umarım geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız daha güzel işler çıkarır ve bizleri her daim mutlu eder" diye konuştu.

Atatürk’ün geleceği çocuklara emanet ettiğine değinen Adil Enes TERZİ 4. Sınıfta da bu projenin devamı olan 'Küçük Kalemler Büyük Hayaller 2' projesini de hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

İlgili Haberler

Kaynak:BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.