Kayseri'deki olaylar sonrası bir grup gençten Suriyeli esnaflara ziyaret: Destek verip gül dağıttılar

Kayseri'deki olaylar sonrası bir grup gençten Suriyeli esnaflara ziyaret: Destek verip gül dağıttılar
Kayseri'de yaşanan olaylar sonrası Suriyelilere yönelik saldırıların ardından bir grup Türk genç, Suriyeliler için yollara düştü.

Suriyelilerin giderek çoğalması ve ilerleyen yıllarda Türkiye'nin nüfusuna giderek yaklaşacak olması bir takım ihtimalleri de tartışılacak düzeye getirdi. Son olarak Kayseri'de bir çocuğun Suriyeli tarafından taciz edilmesi fitili ateşledi ve halk sokaklara döküldü.

Kayseri'de çocuğun taciz edilmesiyle başlayan ve sonrasında diğer illere sıçrayan gerilimde Suriyelilerin iş yerlerine ve otomobillerine yönelik saldırılar gerçekleşti.

Yaşanan saldırıların ardından İstanbul Başakşehir’de bir grup genç, Arap esnaflara destek ziyareti gerçekleştirdi.

Ancak yaşananlara rağmen bir araya gelen genç bir grup, Arap esnafları ziyaret ederek Suriyelilerin yanında oldu.

Türkiye'nin birçok noktasında gerçekleşen saldırıları 'ırkçı faaliyet' olarak nitelendiren grup, yaptıkları açıklamada yapılanların Gazze gündemini unutturmaya yönelik faaliyetler olduğunu savundu.

Ziyaretin gerçekleştirildiği esnada yapılan açıklamada "Arkadaşlar, Türkiye'nin birçok noktasında Arap kardeşlerimize yönelik ırkçı faaliyetler var. Müminler ancak kardeştir, kavmiyetçiler bizden değildir. Siyasi faaliyet adı altında ırkçılık yapan bu işbirlikçilerin karşısındayız. Bunların yaptığı Gazze gündemini unutturmaya yönelik faaliyetlerdir. Biz müslümanız, bu ırkçıların karşısındayız. Helal rızık peşindesiniz. Sizler hepimizin başımızın üstündesiniz, ırkçılar ise ayağımızın altındadır" ifadeleri kullanıldı.

Sonrasında tekbir getiren bir grup genç, Arap esnafları ziyaret ederek gül dağıttı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.