Kaymakamlık ve Samyeli Vakfı harekete geçti: A'dan Z'ye yenilendi

Kaymakamlık ve Samyeli Vakfı harekete geçti: A'dan Z'ye yenilendi
Sorunlu bir dönem Esenyurt’ta yaşayan Samet, Ulaş ve Barış kardeşler babalarının hapse girmesi ve annelerinin terk etmesi üzerine mecburen karton toplamaya başladı.

Esenyurt’ta yaşayan Samet, Ulaş ve Barış kardeşler babalarının hapse girmesi ve annelerinin terk etmesi üzerine mecburen karton toplamaya başladı. Babaanneleri ile yaşayan kardeşlerin dramı basında haber olmasından sonra Kaymakamlık ve Samyeli Vakfı harekete geçti. Kardeşlerin oturduğu evi A'dan Z'ye restore ettiklerini belirten Samyeli Vakfı Başkanı Bahattin Demir, bu süreçte kendilerine kimsenin yardım etmediğini söyledi

Ayrı olan anne ve babalarının tekrar eski günlerdeki gibi barışmalarını isteyen kağıt toplayıcısı 3 kardeşin hikayesi yürek burktu. Esenyurt Kaymakamlığı ve Samyeli Engelsiz Yaşam ve Eğitim Vakfı 'nın el uzatmasıyla çocukların hayatı değişti. Yapılan girişimler sonucunda çocukların hem yeniden okula gitmeleri sağlandı, hem de yaşadıkları ev yeniden onarılarak yaşanılabilir hale getirildi. Eve yeniden boya badana yapıldı. Tüm eşyalar çöpe atılarak yeniden beyaz eşya, koltuk, halı ve evin içi diğer sıfır eşyalarla donatıldı.

a3.jpeg

Sabaha kadar uyumadım

3 kardeşin dramını basından öğrendiklerini belirten Samyeli Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Demir, " Sabah gazetesi ve A haber'de Ulaş ve Barış'a ait haberleri görünce aileyle irtibata geçtik. Eve girince çok üzüldük, ev demeye bin şahit lazım. Çok kötü bir manzara ile karşılaştık çocukları o halde görünce dünyam yıkıldı sabaha kadar yatamadım. Bu çocuklar için birşey yapmamız gerekiyor dedim sabaha kadar bunu düşündüm ve karar aldım bu evi yeniden içinde insan gibi yaşanabilir bir hale getirmemiz gerekiyor dedim. Evi A'dan Z'ye yeniledik ve çocuklar artık okula da gidecekler. Bizde Samyeli vakfı olarak kolları sıvadık ve çok şükür Ulaş ve Barış kardeşlerin evlerini yeniden inşa ederek teslim etmiş bulunmaktayız. Güle güle mutlu huzurlu bir şekilde oturmak nasip etsin Allah” dedi.

Kimse yardım etmedi

Bu süreçte kimseden destek gelmediğini belirten Demir, “Bölgemizde bazı iş insanlarını zenginleri ve siyasetçileri aradık bu çocuklara hep birlikte destek olalım istedik. Ama onlardan herhangi bir destek olmadı maalesef. Kendi tanıdık merhametli arkadaşlarımızı aradık 3-5 kişi ellerinden geldiğince destek oldular. Bir iş insanı da harçlıklarına destek oldu. Allah hepsinden razı olsun” diye konuştu. Demir, “Peki belediye tarafından her hangi bir destek gelmedi mi” sorusuna da “Evet Belediye Başkanı Ahmet Özer aileye ziyarette bulunmuş. Olmayan evde okula gitsinler diye okul çantası vermişler. Bir de akşamlar yatacak yerleri yok sıcak yemek gönderiyorlarmış. Gelen giden bir sürü insan olmuş ama yarayı sadece pansuman etmişler. Oysa bu evin bir onarıma ihtiyacı vardı kimse bu harabeye dönmüş evi onarmak istemedi” açıklamasını yaptı.

a2.jpeg

GELECEĞİZ DEDİLER AMA GELMEDİLER!

Kaymakamlık ve Samyeli Vakfı'nın yakın ilgisi ve yardımları sayesinde artık insan gibi bir evde yaşamanın mutluluğunu yaşadıklarını anlatan babaanne Nafiye Karakuş, “Oğlum cezaevinde 1 buçuk yıldır anneleri terk edip gidince çocuklarla yaşlı halimle baş başa kaldık onlar bana ben onlara bakmaya çalıştım hep. Başımızı soktuğumuz bir harabe vardı şimdi oldu bizim için saray.
Çocuklar okula gidemiyordu artık gidecekler. Üstlerine giyecek temiz kıyafetleri yoktu artık var.
Banyo yapacak halimiz bile yoktu artık tertemiz yıkanacak çocuklarım. Ben kendim için bir şey istemiyorum yaşım epey ilerledi ama çocuklar için çok sevindim sıcak bir evleri var artık daha çok yüzleri gülecek. Samyeli Vakfı Başkanı Bahattin Bey el attı. Sevinç gözyaşları döktüm bugün. Allah ondan razı olsun kaç kişi geldi gitti. Geleceğiz dediler ama bir daha gelmediler” diye dert yandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.