Kavurucu sıcaklar kapıda! İstanbul barajlarında düşüş başladı mı?

Kavurucu sıcaklar kapıda! İstanbul barajlarında düşüş başladı mı?
İstanbul’da haziran ayının ilk günü başlayan sıcak hava dalgası etkisini sürdürürken, barajlardaki son durum da merak konusu oluyor…

Yaz mevsiminin kendisini hissettirmeye başladığı megakent İstanbul’da barajlardaki su seviyesinde azalma yaşanıp yaşanmadığı araştırılmaya başlandı. Geçtiğimiz yaz su seviyesinin kritik eşiğe düşmesiyle bazı baraj göllerinde kurumlar yaşanmış ve planlı su kesintileri yapılabileceği söylenmişti. 2024 yazında benzer sorunları yaşamak istemeyen megakentliler İSKİ’nin açıkladığı İstanbul’un güncel baraj doluluk oranlarını merak ediyor. İşte 3 Haziran 2024 Pazartesi günü İstanbul barajlarının su seviyesi…

3 Haziran Pazartesi İSKİ baraj doluluk oranları

İSKİ’nin günlük olarak açıkladığı verilere göre, İstanbul’a su sağlayan barajların toplam doluluk oranı yüzde 78,86 oldu. Geçtiğimiz haftalarda yüzde 80’in üzerinde olan oranın hava sıcaklıklarının artmasıyla günden güne gerilediği görüldü.

Geçtiğimiz yıla göre büyük artış var!

Öte yandan İSKİ’nin verileri incelendiğinde, 3 Haziran 2023 tarihinde İstanbul barajlarının doluluk oranlarının sadece yüzde 48,41 olduğu görüldü.

En dolu barajlar hangileri?

İstanbul’a su sağlayan 10 ayrı barajın doluluk oranlarına bakıldığında en yüksek su seviyesine sahip baraj yüzde 91,74’lik oranla Ömerli olurken, ikinci sırada yüzde 87,88 ile Terkos üçüncü sırada ise 81,06 ile Elmalı Barajı yer aldı. En düşük su seviyesine sahip baraj ise yüzde 37,63’lük oranı ile Istrancalar oldu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.