Kartal Belediyesi'nden miniklere "Afet Farkındalık Eğitimi"

Kartal Belediyesi'nden miniklere "Afet Farkındalık Eğitimi"
Kartal'da kreş eğitimi alan miniklere olası bir afet durumunda yapılması gerekenler "Afet Farkındalık Eğitimi" verildi.

Türkiye'nin kaçınılmaz gerçeklerinden biri olan afetler, özellikle çocuk yaştaki bireylerin gelecekteki hayatlarında kesinlikle öğrenmeleri gereken konulardan biri oluyor. Çocuklara küçük yaştan itibaren doğru bilgiyle öğretilen afet bilinci nedeniyle Kartal'daki miniklere olası bir afet olması durumunda kendilerini koruyabilmek için gerekli temel eğitimler verildi.


Kartal Belediyesi'nin kreşlerinde eğitim alan öğrenciler Kreş Müdürlüğü, Afet İşleri Müdürlüğü ve İBB Deprem Risk Yönetimi Kentsel İyileştirme Dairesi Şube Müdürlüğü'nün iş birliği çerçevesinde "Afet Farkındalık Eğitimi" verildi. Bu eğitimle kreş öğrencileri uygulamalı olarak olası bir afet anında yapılması gerekenleri aşama aşama öğrendi.

Olası bir afet için temsili bir tatbikat yapıldı

Kreşte eğitim alan minikler, uzman isimler tarafından olası bir deprem durumunda çök, tutun ve kapan pozisyonunu öğrenerek temsili bir tatbikat gerçekleştirdi. Afet durumunda çanta hazırlanarak hangi malzemelerin gerekli olacağı konusunda öğrenciler sticker ile bilgilendirilerek görsel hafıza yöntemiyle öğrenmeleri kolaylaştırıldı.

kartal-belediyesi-kres-ogrencilerine-afet-farkindalik-egitimi-1-1.webp

Miniklere "Afet Dedektifi"

Kreşte eğitim alan çocuklar, eğitmen Melisnur Nevruz tarafından "Afet Dedektifi" rozeti alarak afet durumda yapılması gerekenleri eğlenerek öğrenmiş oldu. Düzenlenen etkinliğin donunda İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı Kentsel Dönüşüm Şube Müdürlüğü ve Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Dilek Kars; Afet Eğitmeni Melisnur Nevruz’a teşekkür etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.