İstanbul'da özel bakım merkezinde engelli bireye şiddet: 2 personelin işine son verildi

İstanbul'da özel bakım merkezinde engelli bireye şiddet: 2 personelin işine son verildi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İstanbul'daki özel bir bakım merkezinde engelli bir bireyin kötü muameleye maruz kaldığı görüntülerle ilgili açıklama yaparak 2 personelin işine son verildiğini açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İstanbul'daki özel bir bakım merkezinde engelli bir bireye yönelik kötü muamele görüntülerin sosyal medyada yer alması üzerine konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı.
İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinde bulunan bir özel bir bakım merkezinde 17 yaşındaki otizmli çocuğun açlıktan öldüğü iddialarının ardından ortaya çıkan yeni görüntülerde yatağa bağlanan bir çocuğun ağzı kapatılarak şiddete uğradığı anlar yer aldı.

Görüntüler yankı bulmasının ardından konuya dair yazılı açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, olayın gerçekleştiği özel bakım merkezine detaylı inceleme için müfettiş görevlendirildiğini ve söz konusu şahıslar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğunu duyurdu.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamasında, İstanbul'da özel bir bakımevinde meydana gelen olayın ardından , İstanbul İl Müdürlüğüne bağlı ekiplerin derhal harekete geçtiği ve bakım merkezinde incelemelerde bulunulduğu kaydedildi.

Görüntülerde yer alan iki personelin iş akdi özel bakım merkezi tarafından feshedildiği belirtilen açıklamada bakanlık, konusu olayda ihmali olan şahısların en ağır cezayı alması için hukuki sürecin yakın takipçisi olacaklarını belirtti.

"HUKUKİ SÜRECİN YAKIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Açıklamada, "Bazı basın yayın organlarında İstanbul'daki özel bir bakım merkezinde engelli bir bireye yönelik kötü muamele görüntülerinin yer alması üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gerektiği görülmüştür.

İstanbul'da özel bir bakımevinde meydana gelen olayın ardından İl Müdürlüğümüze bağlı ekipler ivedilikle bakım merkezinde incelemelerde bulunmuştur.

Görüntülerde yer alan iki personelin iş akdi özel bakım merkezi tarafından feshedilmiştir.
Bakanlığımız tarafından olayın gerçekleştiği özel bakım merkezine detaylı inceleme için müfettiş görevlendirilmiş ve söz konusu şahıslarla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.

Bakanlık olarak söz konusu olayda ihmali olan şahısların en ağır cezayı alması için hukuki sürecin yakın takipçisi olacağız" denildi.

İlgili Haberler

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.