İstanbul'da okulların açılmasına sayılı günler kala servis araçlarının hazırlıkları sürüyor

İstanbul'da okulların açılmasına sayılı günler kala servis araçlarının hazırlıkları sürüyor
2024-2025 eğitim öğretim döneminin açılmasına 2 hafta kala servis araçlarının bakım onarımlarının yanı sıra şoförlere ve hosteslere eğitimler veriliyor.

Okulların açılmasına sayılı günler kala servis araçları hazırlıklarını tamamlıyor. Araçların bakımları tamamlanırken servis şoförleri ve hosteslere de eğitimler verildi. Altur Akademi ve psikolog tarafından verilen eğitimler de sürücülerin anlık stres yönetimleri davranış kuralları, etkili iletişim gibi konular yer aldı. Altur Okul Servis Taşımacılığı Müdürü Bülent Ertürk ise konuyla ilgili "Altur Akademi tarafından sürüş eğitimleri veriliyor. Araç kullanım kuralları ve ne yapmaları gerektiğiyle ilgili eğitimler verilmekte. Sürücülerimize iletişim konusunda ve öğrencilere karşı davranış kurallarıyla ilgili eğitimlerimiz de yapılmaktadır" diye konuştu.

Yeni eğitim öğretim dönemi 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Okulların açılmasına sayılı günler kala öğrenci ve velilerin yanı sıra okul servisleri de hazırlıklarını tamamlıyor. Veliler okul servislerinde dikkat edilmesi gerekenleri araştırırken Altur Okul Servis Taşımacılığı Müdürü Bülent Ertürk, yaptıkları hazırlıkları anlatarak, güvenli sürüş için kuralları dile getirdi.

'ARAÇLARIN ARKASINDA DUR YAZISI, OKUL TAŞITI YAZISI VARDIR'

Okulların açılmasına yakın bir zamanın kaldığını söyleyen Ertürk,"Yeni eğitim - öğretim döneminin açılmasına çok yakın bir zaman var. Öğrencilerimiz okula hazırlıklarını yaparken biz de onların güvenli, sorunsuz, kaliteli bir hizmet verebilmek açısından hazırlıklarımıza başlamış bulunmaktayız. Araç hazırlıkları, sürücü rehber hazırlıkları yapıyoruz. Burada araç hazırlıklarında mevcut araçların uygunluklarını kontrol ediyoruz. Uygunlukları kontrolünden sonra bünyemizde bulunan iç denetim ekibi tarafından araç içi kontrollerimiz yapılıyor. Fiziksel açıdan araçların arkasında bir dur yazısı, okul taşıtı yazısı vardır. Emniyet kemerlerinin bütün koltuklarda çalışıp çalışmadığını kontrol ediyoruz. İçindeki camların açılır olmaması gerekiyor. Bunların kontrolleri araç denetim ekibimiz tarafından gerçekleştiriliyor. Buna mukabil olarak da sürücü ve rehberlerimize eğitimler başlıyor. Bünyemizde bulunan sürücü bu işi yapabilir, uygunlukta olan, sürücü ve rehberlerimizin eğitimleri başlıyor. Bu eğitimler Altur Akademi ve psikoloğumuz tarafından veriliyor. Sürücülerin anlık stres yönetimleri davranış kuralları, etkili iletişim eğitimleri veriliyor. Bu şekilde sürecimiz başlamış bulunuyor" dedi.

'GEREKLİ DENETİMLERİ YAPIYORUZ'

Altur Akademi ekibinden bahseden Ertürk, "Altur Akademi tarafından sürüş eğitimleri veriliyor. Araç kullanım kuralları ve ne yapmaları gerektiğiyle ilgili eğitimler verilmekte. Sürücülerimize rehberlerinize iletişim konusunda ve öğrencilere karşı davranış kurallarıyla ilgili eğitimlerimiz yapılmaktadır. Şu an da da velilerimizin kayıtları oluşuyor. Velilerimizin kayıtları oluştuktan sonra son hafta bütün hazırlıklarımızı bitirerek bütün sürücü ve rehberlerimizi velilerle tanışmaya gönderiyoruz. Bütün velilerimizden ricamız öğrencilerin kime teslim ettiklerini bilsinler. Okul servisleri sürüş kurallarına şoförlerimiz kesinlikle uymaları gerekmekte. Trafik kuralları neyi gerektiriyorsa onu yapmak zorundalar. Biz gerekli denetimleri yapıyoruz. Kolluk kuvvetleri de gerekli denetimleri yapıyorlar. Bunlara uymaları yeterlidir" diye konuştu.

'ÖĞRENCİLER SERVİS SÜRÜCÜLERİNİN VE HOSTESLERİN VERMİŞ OLDUĞU SAAATE RİAYET ETSİNLER'

Araçta aranacak olan şartları aktaran Ertürk, "Okul taşıtı olması gerekiyor. İstanbul'da bir plaka tahdidi var. Tahditli plakalı araçlarla servis hizmeti veriliyor. İBB kartı yani şoför kartı dediğimiz bir uygulama var. Buna haiz olan sürücülerle işlem yapılmalıdır. Öğrencilerden beklentimiz servis sürücülerinin ve hostes ablalarının vermiş olduğu saate riayet etsinler. Zamanında çıksınlar. Araç içinde ders çalışmak, yeme, içme kesinlikle bizim kurallarımızdandır. Uygulamamaları gerekmektedir. Çünkü oradaki yapacakları olan davranış bir başka arkadaşlarına zarar verebilir" ifadelerini kullandı.

'PROGRAM SAYESİNDE VELİLER ANLIK KONUM BİLGİSİNİ ÖĞRENEBİLİYOR'

Altur teknoloji biriminin yazılım ekibi olduğunu aktaran Ertürk şöyle devam etti:

"Yazılım ekibimizin geliştirmiş olduğu bir program var. Burada velilerimiz, tüm öğrencilerin anlık konum bilgisi, okula vardıklarını, eve vardıklarını bildirim olarak alıyorlar. Bütün velilerimize bu uygulamayı kullanmaya davet ediyoruz. Uygulama bir aplikasyon. Gayet basit kullanımı var. İndirdikleri zaman orada da zaten yönlendiriyor. Oradan kendi adreslerini sabitledikleri zaman bütün işlem kendiliğinden gerçekleşiyor" dedi.

Ertürk, son olarak yeni eğitim öğretim döneminin bütün öğrencilere hayırlı uğurlu olmasını dileyerek "İnşallah kazasız belasız bir yıl geçiririz" dedi.

İstanbul'da okulların açılmasına sayılı günler kala servis araçlarının hazırlıkları sürüyor

İstanbul'da okulların açılmasına sayılı günler kala servis araçlarının hazırlıkları sürüyor

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.