İstanbul'da metrobüs çilesi büyüyor, vatandaşlar isyan etti!

İstanbul'da metrobüs çilesi büyüyor, vatandaşlar isyan etti!
İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan ve her gün yaklaşık 1,5 milyon yolcuya hizmet eden metrobüs hattında yoğunluk, arızalar, kazalar ve teknik aksaklıklar yolcuları mağdur etmeye devam ediyor.

Sabah ve akşam yoğun saatlerde duraklarda uzun kuyruklar oluşurken, bu gibi durumlarda araçlara binmek neredeyse imkansız hale geliyor. Aşırı doluluk nedeniyle yolcular dakikalarca duraklarda boş araç beklemek zorunda kalıp, gidecekleri yerlere gecikiyorlar.

ep6j5xyx4aamfp8.jpg

Kalabalık, kaza, yangın, arıza ve klima sorunu

Anadolu ve Avrupa Yakasını birbirine bağlayan, İstanbul'da en çok kullanılan ulaşım aracının başında gelen metrobüslerde özellikle sabah ve akşam saatlerindeki aşırı kalabalık, arızalar, kazalar, yangınlar, otobüslerin tavanlarından su akması ve klimaların ihtiyaca göre çalıştırılmaması ve yetersizliği vatandaşların tepkisini çekiyor.

vt-on-istanbuls-metrobus-line-in-renewal-process.jpg

Sayısız şoför var

Yolculardan Zafer Baydan, vatandaşların metrobüsü işe gidiş gelişlerde sıklıkla kullandığını söyledi.

Yolcuların metrobüsleri eskisi gibi kullanamadıklarına dikkati çeken Baydan, "Fakat eskisi gibi ne saatindeki binebiliyoruz ne vaktinde gidebiliyoruz. Çok dolu geliyor ya da gelince de güvenilir hissedemiyoruz. Yağmur yağınca tavanı damlayan bir metrobüs var, saygısız şoförler var" dedi.

Baydan, metrobüslerdeki büyük sıkıntıları düzeltmek için çalışma yapılabileceğini dile getirdi.

Şikayetlerden çözüm alınamadığına değinen Baydan, "Yani klişe laflar, 'Evet ilgileniyoruz, düzelteceğiz, yapacağız' gibi açıklamalar geliyor. Böyle olunca da haliyle vatandaş olarak sıkıntı yaşıyoruz. Metrobüsle işe gitmesek metrobüs güzergahında başka otobüs yok, onu kullanamıyoruz. Hep olan vatandaşa oluyor" diye konuştu.

57ce8a7218c77325749ec117.webp

Metrobüslerden korkuyoruz "Can güvenliğimiz yok"

Baydan, yakın zamanda Küçükçekmece'de metrobüs kazası yaşandığını dile getirdi.

Metrobüse korkarak bindiklerini anlatan Baydan, "Şoförler mi bilinçsiz ya da orayı idare edenler mi bilinçsiz? Metrobüse bindiğimiz zamanda kendi can güvenliğimizden de endişe ediyoruz. Nerede, ne şekilde kaza yapacak, nasıl bir şey çıkacak, kestiremiyoruz. Can güvenliğimiz yok aslında. Korkarak gidiyoruz, korkarak yolumuza devam ediyoruz. Kullanmama şansımızda yok. Mecbur kullanacağız, işimize gideceğiz ama bir şekilde korkarak biniyoruz." ifadelerini kullandı.

Baydan, yaşanan sorunların daha düzgün bir çalışmayla çözülmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

0x0-son-dakika-istanbul-halkinin-metrobus-cilesi-buyuyor-vatandaslar-isyan-etti-can-guvenligimiz-yok-1729075573315.webp

İlgili Haberler

Kaynak:Sabah Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.