İstanbul'da 30 Ağustos'ta yağmur var mı? 30 Ağustos 2024'te hava durumu nasıl olacak?

İstanbul'da 30 Ağustos'ta yağmur var mı? 30 Ağustos 2024'te hava durumu nasıl olacak?
Meteoroloji uzmanları, özellikle 30 Ağustos'ta İstanbul'u etkileyebilecek yeni gelişmeleri gündeme getirdi. Peki, ne tür bir değişim bekleniyor? Karadeniz ve Marmara'da beklenen yağışlar için uyarılar neler?

Havacity isimli X hesabından Meteoroloji'ye ilişkin paylaşımlarda önümüzdeki günlerde Marmara ve Karadeniz'de beklenen yağışlara dair dikkat çekici uyarılarda bulunuldu.

İstanbul başta olmak üzere Marmara'nın doğusu ve Karadeniz sahilleri 30 Ağustos'ta önemli bir hava muhalefetine sahne olabilir.

maxresdefault.jpg

Doğu Karadeniz'e dikkat

Özellikle Samsun ile Giresun çevrelerinde yoğun yağış bekleniyor. Doğu Karadeniz’de yaşanabilecek olumsuzluklar konusunda yetkililerin ve vatandaşların dikkatli olması konusunda uyardı.

thumbs-b-c-4043adb961ae0ab7a0e47134a0f5b82b.jpg

İstanbul'da yağış beklentisi azaldı mı?

İstanbul ve Marmara genelinde yağış ihtimali konuşulsa da, son tahminler yağış miktarlarının azalabileceğine işaret ediyor. Ancak, 30 Ağustos için yapılan yeni değerlendirmeler, Marmara bölgesinde önemli bir değişim olabileceğini gösteriyor.

thumbs-b-c-c0cb0c6a6b0b1a6458c12007ab7f2cc1.jpg

İç Ege'nin tedbirli olması lazım

Ayrıca, bu kez İç Ege'de de etkili olması beklenen yağışlar, bölgedeki hava koşullarını yeniden gündeme getirdi. Uzmanların yaptığı açıklamalara göre, bu bölgelerde yaşanabilecek ani hava değişimlerine karşı tedbir alınması gerektiğini belirtiyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Emre Kulcanay

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.