İstanbul taksileri sil baştan

İstanbul taksileri sil baştan
İBB taksi sorununa çözüm için uzun zamandır önerdiği projenin ilk etabı, bugün UKOME tarafından oy birliği kabul edildi.

Yalnızca uygulama ve entegre taksi durakları üzerinden yolcu alınacak. Taksilerde şoförle yolcu arasında güvenlik bariyeri bulunacak. Taksilerde ulaşım akademisi tarafından sertifikalandırılmış şoförler çalışabilecek. Yolculardan kullandıkları uygulama üzerinden komisyon ve ek ücret alınamayacak. Taksiler Tahkuk onayı ile her yıl yenilenmesi zorunlu olan çalışma ruhsatı ile çalışabilecek.

Yolcular kayıt altında olacak

Taksiler, yolcu açısından daha güvenli olacak. Tüm yolculuk kayıt altında ve erişilebilir olacak. Yolcular daha kaliteli hizmet alırken, taksi bulmak kolaylaşacak.

Taksi bulamama sorunu kalkacak

Uygulama tabanlı taksi taşımacılığı sistemi’ taksiciler açısından da faydalı olacak. Daha modern bir taksi işletmeciliği yapılacak. Yolcu bulmada verim artacak. Yolcu başına alınan komisyon ücretlerinin önüne geçilecek. En önemlisi taksicilerin kamuoyundaki olumsuz imajının düzelmesine adına büyük ve olumlu bir adım atılacak.

Denetlenebilecek

Yeni sistem ile taksi taşımacılığı kamu otoritesi tarafından daha sağlıklı denetlenebilecek. Boş taksiler yolda olmayacağı için trafikte rahatlama sağlanacak. Kurumsal Taksi Taşımacılığı Sistemine Geçişte önemli bir kolaylık sağlanacak.

Bir taksi sistemi olacak

Sayıları ilk etapta 2 bin 500 olması planlanan yeni taksiler ile yeni sistemle ilgili bilgi veren İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün; “Hem yolcu açısından hem de kamu denetimi açısından önemli imkanlar olacak. Güvenlik üst düzeyde olacak. Çağa uygun bir model olacak. Farklı bir tasarımı olacak. Önce Teknik Özellikler belirlenecek. Sonra İBB Meclis kararı ile ihalesi yapılacak. Taksi sisteminde ciddi bir sorunu çözecek. İstanbul’da herkesin mutlu olduğu bir taksi sisteminin olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

ta2.jpeg

İBB Meclisi onayına sunacak

UKOME tarafından oy birliğiyle kabul edilen sistem için İBB meclisi onayından sonra ihaleye çıkılacak. İstanbul’da halen 19 bin 198 sarı taksi, 118 Turkuaz taksi, 278 lüks taksi ve 717 adet de 8+1 minibüsten dönüştürülen engelsiz taksi bulunuyor. Toplamda 20 bin 311 olan taksi sayısı, biranda 22 bin 811’e çıkacak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.