İstanbul için korkutan “40 derece sıcaklık” uyarısı!

İstanbul için korkutan “40 derece sıcaklık” uyarısı!
Afrika’dan gelen sıcak hava dalgasının ay ortasından itibaren etkisini hissettirmesi beklenirken, sıcaklıkların 40 dereceye yükselebileceği söyleniyor.

Haziran ayının gelmesiyle birlikte megakent İstanbul’da yaz sıcakları başladı. Havaların bir anda ısınması vatandaşları zor durumda bırakırken, ay ortaları için korkutan bir sıcaklık tahmini daha geldi.

Hava Forum sosyal medya sayfasından yapılan açıklamaya göre, İstanbul haziran ayı ortalarında 40 dereceleri görebilir. Afrika’dan gelen sıcak hava dalgasının Türkiye’ye giriş yapmak istediğini belirten sayfa, ürküten bir yorumda bulundu.

Sıcaklık haritasında Türkiye ile Afrika’nın aynı sıcaklık renginde olduğunu belirten Hava Forum, beklenen sıcak hava dalgasının ay ortasında gelmesinin beklendiğini ifade etti.

Hava Forum’un paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

“Afrika çıldırmış durumda. Tüm zincirlerini koparıp her şeyi ile Türkiye'ye gelmek istiyor. Ay ortası için gözüken şu tahmine bakın. Türkiye'nin rengi Afrika'nın rengiyle aynı gözüküyor. Bu ne demek biliyor musunuz? İstanbul bile 40 derece olur demek. Umarız gelmez, lütfen gelme!”

İlgili Haberler

Kaynak:Hediye Tarakçı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.