İstanbul Havalimanı'nda yangın tatbikatı

İstanbul Havalimanı'nda yangın tatbikatı
Acil durum planı çerçevesinde İstanbul Havalimanı'nda yangın tatbikatı yapıldı.Tatbikatta senaryo gereği iniş sırasında kanadını yere sürten uçakta yangın çıktı.

İstanbul Havalimanı'nda düzenlenen yangın tatbikatında İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele (ARFF) ekipleri, polis ve sağlık ekipleri hazır bulundu. Ulusal ve uluslararası mevzuat çerçevesinde her yıl havalimanında düzenlenen yangın tatbikatı başarıyla tamamlandı. Tatbikatta, senaryo gereği İstanbul Havalimanı'na bir yolcu uçağı iniş anında pistte sürüklenerek sağ tarafından alev aldı. Kısa sürede tüm uçağı saran alevlere ilk etapta ARFF ekipleri müdahale etti. Olayda 3'ü ağır olmak üzere 11 yolcu yaralandı. Yaralılar kısa sürede ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

"YANGIN BAŞARIYLA SÖNDÜRÜLDÜ"

Yangın tatbikatıyla ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Havalimanı ARFF Müdürü Mehmet Çalışkan, "Bugün tatbikatımızda acil durum planı çerçevesinde ulusal ve uluuslararası mevzuat çerçevesinde her havalimanının yapmak zorunda olduğu bir tatbikatı sergiledik.Tatbikata havalimanının iç unsurlarıyla havayolu ve yer hizmetleri şirketi kuruluşları, emniyet güçleri, sağlık ekipleri ve ARFF ekiplerinin ortaklaşa çalışmasıyla icra ettik. Başarılı bir tatbikattı. Tüm tatbikatlarda arzuladığımız, kazasız geçmesi bizim için sevindirici. Tatbikat senaryosu olarak hareket kabiliyetini kaybetmiş bir uçak iniş anında sürüklenerek sağ kanadından alev alarak sonra sol tarafına yatıp uçağın tamamen alev aldığı bir tatbikat senaryosu icra ettik. Uçak içinde 3'ü ağır olmak üzere 11 yaralı senaryomuz dahilindeydi. Yaralılar ve diğer uçak mürettabatı kurtarılarak ambulanslarla hastanelere gönderildi.Diğer söndürme ekipleri eş zamanlı olarak uçaktaki motor, kanat ve arka kısımda meydana gelen yangını başarıyla söndürerek görevlerine devam etmişlerdir" dedi.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.