İstanbul güncel baraj doluluk oranları 10 Temmuz 2024 Çarşamba İSKİ!

İstanbul güncel baraj doluluk oranları 10 Temmuz 2024 Çarşamba İSKİ!
İSKİ tarafından açıklanan İstanbul’daki barajların toplam su seviyesi merak konusu oluyor.

Haftanın ortası olan 10 Temmuz 2024 Çarşamba günü İstanbul barajlarındaki son durum ne? Havaların giderek ısınması ve nem oranlarının İstanbul’da oldukça yüksek seyretmesi barajlardaki doluluk oranlarını etkiledi mi? Megakente su sağlayan barajlardaki su seviyeleri ne durumda? Düşüş devam ediyor mu? İşte İSKİ’nin açıkladığı 10 Temmuz 2024 tarihli rakamlar…

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İSKİ) resmi sitesinden günlük olarak açıklanan rakamlarla İstanbul barajlarındaki doluluk oranları güncel olarak paylaşılıyor. İSKİ’nin paylaştığı son rakamlara göre, 10 Temmuz 2024 Çarşamba günü İstanbul’daki barajlardaki su seviyesi yüzde 66,25 olarak ölçüldü.

Barajlardaki doluluk oranları düşmeye devam ederken, su seviyesindeki azalmanın tehlikeli boyutlara ulaşıp ulaşmayacağı merak konusu olmaya başladı. Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl İstanbul barajlarındaki su seviyesi oldukça düşmüş ve kent genelinde tedbir amacıyla su kesintileri yapılması gündeme gelmişti. 2023 yılının 10 Temmuz günü İSKİ’nin açıkladığı verilerde İstanbul barajlarındaki doluluk oranı yalnızca yüzde 42,38 olarak hesaplanmıştı.

Bu yılın aynı günlerinde barajlardaki su seviyesinin yaklaşık 20 puan yüksek olduğu gözlemlenirken en dolu barajların hangileri olduğu da merak konusu olmaya başladı. Açıklanan verilere göre, İstanbul’da en yüksek su seviyesine sahip baraj 10 Temmuz 2024 Çarşamba günü itibarıyla yüzde 78,05’lik oranla Terkos Barajı oldu. Onu, yüzde yüzde 74,96 ile Ömerli Barajı izlerken megakente su sağlayan barajlar arasında en az su seviyesine sahip baraj yüzde 34,74 Istrancalar oldu.

İlgili Haberler

Kaynak:Emre Kulcanay

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.