İstanbul Başakşehir'de 'ötanazi' eylemi: Pankart açarak 'Devlet katil' sloganları attılar

İstanbul Başakşehir'de 'ötanazi' eylemi: Pankart açarak 'Devlet katil' sloganları attılar
İstanbul Başakşehir'de bir araya gelen bir grup vatandaş hayvanlara ötenazi yapılmasını içeren Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne karşı eylem yaptı.

AK Parti tarafından hazırlanan ve sokak köpeklerinin 'uyutulmasını' öngören yasa tasarı 31 Mart yerel seçimlerinden sonra gündeme gelmişti.

Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından hayati tehlike oluşturdukları gerekçesiyle başıboş sokak hayvanlarına yönelik hazırlanan yeni düzenlemede hayvanlara ötanazi yapılıp yapılmayacağına yönelik tartışmalar sürüyordu.

Nitekim geçtiğimiz günlerde de tepkilere neden olan sokak hayvanlarına ötanazi yolunu açan yasa teklifi TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

Buna göre hayvan bakımevlerine alınan hayvanlardan rehabilite edilenler sahiplendirilinceye kadar bu yerlerde barındırılacak. Bu hayvanlardan saldırgan olan, bulaşıcı veya tedavi edilemeyen hastalığı bulunan ya da sahiplenilmesi yasak olan hayvanlara yerel yönetimlerce "ötanazi" yapılacak.

Başakşehir'de ötenazi tepkisi

İstanbul Başakşehir'de de bir araya gelen hayvan hakkı savunucuları Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne tepki göstererek yürüyüş yaptı.

Söz konusu yasa teklifine tepki gösteren vatandaşlar pankart taşıyarak 'Devlet Katil' sloganları attı.

'Devlet Katil' sloganlarıyla yürüyüşe geçen vatandaşların protestosu cep telefonu kamerasına yansıdı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.