İstanbul baraj doluluk oranları 22 Mayıs Çarşamba! İSKİ güncel rakamlar…

İstanbul baraj doluluk oranları 22 Mayıs Çarşamba! İSKİ güncel rakamlar…
İstanbul’da yaz aylarında kuraklık sıkıntısı yaşamak istemeyen vatandaşlar, barajların güncel doluluk oranlarını araştırıyor. Peki 22 Mayıs Çarşamba günü barajlardaki su seviyesi yüzde kaç?

Geçtiğimiz yaz İstanbul barajlarında yaşanan su sıkıntısının ardından bu sene aynı durumu yaşamak isteyemeyen megakentliler, barajların durumunu yakından takip ediyor. İstanbul’a su sağlayan barajlardaki güncel su seviyesi araştırılırken, en dolu barajların hangileri olduğu da merak konusu oluyor. İşte İSKİ’nin günlük olarak açıkladığı rakamlara göre İstanbul’da 22 Mayıs 2024 Çarşamba günü barajların doluluk oranları…

22 Mayıs Çarşamba İstanbul baraj doluluk oranları

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İSKİ) açıkladığı verilere göre, bugün (22 Mayıs 2024 Çarşamba) kente su sağlayan barajların toplam doluluk oranları yüzde 81,35 olarak ölçüldü. Yağışların azalmaya başlaması ve havaların giderek ısınması ile su seviyelerinde ufak bir düşüş yaşandığı gözlemlenirken, geçtiğimiz yılın rakamları ile karşılaştırıldığında yaşanan artış ise göze çarptı.

İki haftada yüzde 2 düşüş

İstanbul’da 9 Mayıs günü yüzde 83,24 olan baraj doluluk oranının, 14 gün içinde yaklaşık 2 puan azalarak yüzde 81,35’e gerilediği ölçüldü.

Geçtiğimiz yıl durum neydi?

Öte yandan geçtiğimiz yılın rakamlarına bakıldığında ise 22 Mayıs 2023 tarihinde İstanbul’daki baraj doluluk oranının sadece yüzde 49,47 olduğu seviyelerinde olduğu görüldü.

En dolu baraj hangisi?

İstanbul’a su sağlayan 10 baraj arasında, en yüksek doluluğa sahip olan baraj yüzde 93,14 ile Ömerli Barajı olurken ikinci sırada yüzde 90,34 ile Terkos Barajı yer aldı. En düşük su seviyesine sahip barajın ise yüzde 38,84 ile Istrancalar olduğu görüldü.

İlgili Haberler

Kaynak:Hediye Tarakçı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.