İPA Başkanı Buğra Gökce acı tabloyu paylaştı: Her üç öğrenciden biri okula aç gidiyor

İPA Başkanı Buğra Gökce acı tabloyu paylaştı: Her üç öğrenciden biri okula aç gidiyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Başkanı Buğra Gökce “Her üç öğrenciden biri okula aç gidiyor” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Başkanı Buğra Gökce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla acı tabloyu gözler önüne serdi.

Yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmen için yaz tatilinin ardından yeni eğitim-öğretim dönemi dün başladı.

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Başkanı Buğra Gökce'nin paylaştığı verilere göre, Türkiye'de her 3 öğrenciden 1'i okula gitmeden önce hiç kahvaltı yapmıyor. Öğrencilerin yüzde 19,2'si parasızlık nedeniyle haftada en az 1 gün aç kalıyor.

Vahim tablo üzerine İBB, 2024 - 2025 eğitim - öğretim döneminde ilk ve orta okul öğrencilerine 2 milyon okul beslenme paketi dağıtma kararı aldı.

Buğra Gökce bu konunun yalnızca yerel yönetimlerin inisiyatifine bırakılmayacak kadar önemli olduğuna dikkat çekerek okullarda 1 öğün ücretsiz sağlıklı yemek sunulması gerektiğini vurguladı.

Gökçe acı tabloyu şöyle açıkladı:

Her 3 öğrenciden 1'i okula aç gidiyor Türkiye'de her 3 öğrenciden 1'i okula gitmeden önce hiç kahvaltı yapmıyor. Çocuklarımızın yüzde 60'ı haftada en az 1 gün kahvaltı yapmıyor. Öğrencilerin yüzde 19,2'si parasızlık nedeniyle haftada en az 1 gün aç kalıyor. Çocukların yüzde 2'si okuldan sonra hiç akşam yemeği yiyemiyor, yüzde 1,9'u ise yine ekonomik sebeplerle her gün aç kalıyor.

Bu nedenle 2024 - 2025 eğitim - öğretim döneminde @istanbulbld 'si ilk ve orta okul öğrencilerine 2 milyon okul beslenme paketi dağıtacak. Bu konu yalnızca yerel yönetimlerin inisiyatifine bırakılmayacak kadar önemli. Okullarda 1 öğün ücretsiz sağlıklı yemek sunulması gerekiyor. #1ÖğünÜcretsizSağlıklıYemek bir ihtiyaç ve zorunluluk. Bu talebin karşılanmasını bekliyoruz.

İlgili Haberler

Kaynak:Güray Varol

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.