İBB’den iş arayanlara ücretsiz ulaşım desteği!

İBB’den iş arayanlara ücretsiz ulaşım desteği!
Ekrem İmamoğlu’nun gündeme getirdiği İstanbul’da iş arayanlara ulaşım imkanı teklifi İBB Meclisi’nde kabul edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kentte iş arayanlara yönelik ücretsiz ulaşım imkanı vaadi Meclis’ten geçti. Buna göre, İstanbul’da iş görüşmelerine gitmek için toplu ulaşım kullananlardan ücret alınmayacak.. Peki İBB iş arayanlara ulaşım desteğinin şartları neler, nasıl başvurulur, ne zaman başlayacak, kimler faydalanabilir? İşte yanıtı…

1720691333-arayanlara-ula-m-deste-i-2.jpeg

İBB ulaşım desteğinden kimler faydalanabilir?

Başkan Ekrem İmamoğlu’nun gündeme getirdiği ve bugün toplanan İBB Meclisi’nde görüşülerek oy birliğiyle teklif edilen kararla, İstanbul’da iş görüşmelerine gidip gelenler ulaşım ücreti ödemeyecek. Karardan, İBB Bölgesel İstihdam Ofisleri’ne iş başvurusunda bulunanlar üç ay süreyle günde dört sefer yararlanabilecek.

İBB ulaşım desteğine nasıl başvurulur?

İBB Başkanı İmamoğlu’nun seçim vaatleri arasında yer alan ve İBB Meclisi’nden 11 Temmuz 2024 tarihinde geçen teklif oy birliği ile kabul edildi.

İBB BİO ulaşım desteği ne zaman başlıyor?

İBB tarafından 2020 yılında kurulan “Bölgesel İstihdam Ofisleri (BİO)” 29 şubesi ve 2 mobil aracı ile iş arayanlara hizmet veriyor. İstanbul’da iş sahibi olmak isteyip BİO’ya başvuran adaylara 3 ay süreyle günde 4 seferlik ücretsiz toplu ulaşım desteği sağlanacak.

İBB iş arayanlara ulaşım desteğinin detayları neler?

İBB Meclisi’nden geçen teklifin detaylarında ise şu ifadeler yer alıyor:

“BİO’lara iş görüşmesine gelen, ücretsiz İstanbulkart’a sahip olmayan, herhangi bir işte çalışmadığını SGK e-devlet kaydıyla belgeleyenlere; yılda bir defaya mahsus olmak üzere, İstanbulkart Mobil Uygulaması üzerinden QR özelliğini de kullanılabilecek, her görüşmede 1 aylık en fazla 3 ay süreyle aylık 32, toplamda 96 geçişlik (günde 4 geçişle sınırlı olmak üzere) ücretsiz toplu ulaşım geçiş imkanı sağlanması. Uygulamanın Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü kontrolünde yürütülmesi, BELBİM AŞ tarafından BİO sistem altyapısı ile web servis entegrasyonu sağlanarak her ay hazırlanacak raporla (geçiş bedelleri otoritelere kullanılan kontör başına İstanbul genelinde her ay dinamik olarak hesaplanan öğrenci abonman kat sayısı üzerinden hesaplanacaktır) Toplu Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından ödenmesi teklif edilmektedir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.