Eyüpsultan'da el emeği ürünler Gece Pazarları'nda değerleniyor

Eyüpsultan'da el emeği ürünler Gece Pazarları'nda değerleniyor
İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde Eyüpsultan Belediyesi tarafından düzenlenen El Emeği Ürünleri Gece Pazarları açıldı.

El emeğini sanata dönüştüren kadınların ürünlerini pazarla ve tüketiciyle buluşturan Eyüpsultan Belediyesi El Emeği Ürünleri Gece Pazarları açıldı. Kadınların ev ekonomisine katkıda bulunmasını sağlayan gece pazarları, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı.

Vatandaşlardan yoğun ilgi

Eyüpsultan Belediyesi tarafından, ilçede yaşayan kadınların el emeği ürünlerini gelire çevirerek ev ekonomisine katkıda bulunmaları adına düzenlenen El Emeği Ürünleri Gece Pazarı ilk olarak 09 Ağustos 2024 Cuma günü ve 10 Ağustos 2024 Cumartesi günü saat 16.00 ile 22.00 arasında Rami Bir Nefes Parkı’nda kuruldu.

Öte yandan vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan gece pazarında, üretici kadınlar boş durmadı. Kadınlar bir yandan üretirken bir yandan da ürettikleri el emeği ürünlerini satışa sundu.

Külliye önünde yeniden kurulacak

Gece pazarı 16 Ağustos 2024 Cuma günü ve 17 Ağustos 2024 Cumartesi günü saat 16.00 ile 22.00 arasında ise Zal Mahmud Paşa Külliyesi önünde kurulacak.

Üretici kadınların pazarda stant açabilmeleri için Eyüpsultan sınırları içerisinde ikamet etme, el emeği ürünler üretme ve herhangi bir yerde çalışmıyor olma şartları aranıyor.

Pazarda, herhangi bir geliri olmayan kadınların evlerinde ürettikleri iğne oyası, tablo, resim, takı, dikiş, ebru, ahşap ürünler, el örgüleri gibi birbirinden güzel eserler ile ev yapımı organik ürünler satışa sunuluyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi - Ali Birerdinç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.