Eyüpsultan Belediyesi’nden ücretsiz diyetisyen hizmeti

Eyüpsultan Belediyesi’nden ücretsiz diyetisyen hizmeti
Eyüpsultan Belediyesi tarafından hayata geçirilen uygulama ile ilçe sakinleri ücretsiz diyetisyen desteğinden faydalanabiliyor.

Eyüpsultan'da yaşayan vatandaşlar, Eyüpsultan Belediyesi Sağlık Hizmetleri Birimi’nde görev yapan beslenme ve diyet uzmanlarından randevu alarak bu hizmetten ücretsiz yararlanabiliyor.

Eyüpsultan Belediyesi, obeziteye bağlı gelişebilecek kronik hastalık risklerini en aza indirmek, vatandaşların sağlıklı bir şekilde kilo vermelerini sağlamak, dengeli ve sağlıklı beslenmelerine yardımcı olmak için ücretsiz diyetisyen hizmeti veriyor.

Vatandaşlar dâhiliye ya da aile hekimliğinde yaptırdıkları detaylı kan tetkikleri sonrası, Nişanca Mahallesi Zal Paşa Caddesi’nde bulunan Sağlık Hizmetleri Birimi’ni telefonla arayarak Beslenme ve Diyet Uzmanı’ndan randevu alabiliyor.

“DANIŞANLARIMIZ HEKİMLERİYLE GÖRÜŞÜP BİZE GELSİNLER”

Diyetisyen hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşların hekimleriyle görüştükten sonra kendilerine muayene olmaya gelmesi gerektiğini ifade eden Eyüpsultan Belediyesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Beyza Şen, “Öncelikle danışanlarımızdan son altı aylık kan tahlillerini talep ediyoruz. Boy ve kilo ölçümleri yapıldıktan sonra 12 ile 21 gün arasında değişen periyotlarda randevu oluşturuyoruz. Bireyde sağlıklı beslenme sürecini desteklemek ve olası bir kronik rahatsızlıkta, ilgili kan parametreleri doğrultusunda tıbbi beslenme tedavileri şeklinde süreci ilerletiyoruz” dedi.

“KİŞİYE ÖZEL BESLENME PROGRAMLARI HAZIRLIYORUZ”

Kendilerine başvuran vatandaşlar için kişiye ve hastalığa özel beslenme programları oluşturduklarını söyleyen Şen, “Tamamen kişiye özel beslenme programları hazırlıyoruz. Beslenme elbette bizlerin parmak izleri kadar özel, dolayısıyla burada sadece liste verip gönderme şeklinde değil aynı zamanda bireyi tanıyoruz. Buradaki iletişim çok önemli çünkü herkesin kültürel ya da aileden gelen bir beslenme alışkanlığı var” şeklinde konuştu.

Eyüpsultan Belediyesi’nin diyetisyen hizmetinden faydalanan vatandaşlar ise memnuniyetlerini şu sözlerle dile getirdi.

“2 BUÇUK AYDA DOKUZ KİLO VERDİM”

Eşiyle birlikte 2 buçuk aydır diyetisyen hizmetinden faydalanan Serdal Seçkin, bu süreçte dokuz kilo verdiğini vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti:

“Belediyemizin verdiği bu hizmetten çok memnunuz. Ücretsiz olduğu için çok sağlıklı olmaz, verim alamayız diye düşünerek geldik ama sağ olsun diyetisyen hanım çok iyi. Ben 93 kiloyla gelmiştim şu anda 84 kiloyum. Hedefim 75 kiloya kadar gelmek. Diyetisyenimiz bizi öyle çok aç bırakacak bir program vermiyor. Porsiyonlarımız biraz küçüldü ve yeme sıklığımız değişti. Aç kalmadan kilo veriyoruz. Bugün de yağdan verdiğimi öğrendim çok mutlu oldum.”

“KALİTELİ BİR YAŞAM TARZIM OLDU”

Diyetisyen hizmetinden dört aydır faydalanan Ayten Akdağ Çok ise duyduğu memnuniyeti şu sözlerle ifade etti:

“Benim dizlerimde kireçlenme vardı ilaçlara bağlı olarak hızlı bir şekilde 10 kilo aldım. Annemin tavsiyesi üzerine bu hizmetten faydalanmaya başladım. Beyza Hanım çok ilgili, alakalı birisi. Ücretsiz olması da bizim için çok iyi. Önceden çok düzensiz bir beslenme alışkanlığım vardı, daha doğrusu dengesizdi. Beyza Hanım bunu düzene soktu. Şu anda aç kalmadan düzenli ve dengeli bir şekilde besleniyorum. Kaliteli bir yaşam tarzım oldu. Buraya gelmeden önce 67 kiloydum şu anda 63 kiloyum.”

“AÇ KALMADAN 8 KİLO VERDİM”

Düğmeciler mahallesinde oturan ve altı ayda 8 kilo verdiğini belirten Saliha Akdağ, “Aç kalmadan çok güzel bir sistemle, düzenli bir şekilde beslenip kilo verdim. Çok memnunuz, ücretsiz olması da çok iyi. İki kilo daha versem hedefime ulaşmış olacağım” diye konuştu.

Eyüpsultanlı komşularımızın ücretsiz Beslenme ve Diyetisyen hizmetinden yararlanmak için 0212 440 04 83 numaralı telefondan randevu almaları gerekiyor

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi - Ali Birerdinç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.