Evcil hayvan otellerinde de tatil dönüşü yoğunluğu yaşanıyor

Evcil hayvan otellerinde de tatil dönüşü yoğunluğu yaşanıyor
Kurban Bayramı tatilinde evcil hayvanlarını güvenli bir otele bırakan sahiplerinin, tatil dönüşü yoğunluğu başladı. Hayvanlar sahiplerine teslim ediliyor.

Kurban Bayramı tatili boyunca evcil hayvanlara yönelik barınma ve bakım hizmeti veren evcil hayvan oteli ve barınma tesislerinde, yuvaya dönüş heyecanı başladı. Bazıları tatil köyü standardında olan tesislerde kalan hayvanlar, tatilden dönen sahiplerine teslim ediliyor. Sarıyer'de bulunan ve barınmanın yanı sıra özel havuz, eğitim ve sosyalleşme alanları gibi farklı hizmetlerin yer aldığı tesisin işletmecisi Ayşegül Üner, "Bu bayram önceki bayramı göre artan bir talep vardı. Tam kapasiteyle doluyduk. Köpekler için günlük 750 lira, kediler için ise günlük 500 liraya hizmet verdik. Hayvanlar burada sadece kalmıyor, özel havuzları var, haftada iki gün veteriner kontrolüne giriyor ve çeşitli alanlarda sosyalleşiyor." dedi.

ÇOK SAYIDAKİ HAYVAN, SAHİPLERİNE TESLİM EDİLİYOR

İstanbul'da bulunan evcil hayvan otel ve barınma tesislerinde 9 günlük Kurban Bayramı tatili sonrası hayvanlarını teslim almak isteyenlerin telaşı başladı. Seyahate çıkan müşterilerinin evcil hayvanları için barınma, eğitim ve bakım hizmetlerinin verildiği tesislerde konaklayan kedi, köpek, balık ve hamster gibi birçok farklı hayvan tatilden dönen sahiplerine teslim edilmeye başlandı. Bazı tesislerdeki standartlar ise tatil köylerini aratmadı. Zekeriyaköy'deki özel bir tesiste hayvanlara sosyalleşme, oyun, eğitim alanlarının yanı sıra sıcak havalarda serinleyebilmeleri için özel bir yüzme havuzuyla da hizmet verildiği görüldü. Tesisin işletmecisi Ayşegül Üner, evcil hayvan otelciliği hakkında tecrübelerini aktardı; son dönemde ve bayram sürecinde artan talebi değerlendirerek; ücret ve hizmetler hakkında bilgi verdi. İlçeden ilçeye, tesislerin kapasite ve hizmetlerine göre değişebilen ücretlerin Sarıyer'de yer alan işletmede köpekler için günlük 750 lira, kediler için 500 lira, hamster, kuş ve balık gibi hayvanlar için ise 250 lira olduğu öğrenildi. Üner geçtiğimiz bayram dönemine göre taleplerde artış olduğunu belirtirken, tesislerinin kapasitelerini konforlu bir ortam yaratmak amacıyla belirli bir düzeyde tuttuklarını ifade etti.

"TALEP ÇOK FAZLAYDI"

İşletmeci Ayşegül Üner, "Çok yoğunduk, bayram dönemleri bizim en yoğun olduğumuz dönemler. Özellikle, Kurban Bayramı yaz tatiliyle çakıştığı için yoğun geçirdik. Talep çok fazlaydı ama biz butik çalışıyoruz. Belli rakamlarla sınırlandırıyoruz ki konforlu, huzurlu ve mutlu zaman geçirebilsinler. Full kapasiteyle hizmet verdik her zamanki gibi güzel bir bayram geçirdik." şeklinde konuştu.

"KÖPEKLERE HAVUZ HİZMETİ SUNUYORUZ"

İşletmeci Üner, "Evcil hayvan tesisinde olması gereken her hizmete sahibiz. Kreş, eğitim, havuz ve pet shop hizmetimiz var, haftada 2 gün veterinerimiz geliyor. Tatil köyü diyebiliriz, kendimize tam donanımlı evcil hayvan tesisi diyoruz çünkü sunulabilecek her şeye sahibiz burada. Köpeklere havuz hizmeti sunuyoruz. Onlar için özel olarak tasarlandı. Kemik şeklinde ve derinliği köpeklere göre ayarlanmış durumda, orada istedikleri gibi keyifle yüzebiliyorlar. Oyun saatleri düzenliyor, çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Olabildiğince eğlenceli geçirmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

"KÖPEKLER İÇİN 750, KEDİLER İÇİN 500, KÜÇÜK HAYVANLAR İÇİN 250 LİRA"

Aylık abone sistemlerinin de bulunduğunu belirten Üner, "Bunların dışında bireysel olarak gelenler de oluyor. Konaklama ücretimiz köpekler için 750 lira, kediler için 500 lira. Kreş hizmeti de köpek için 500, kedi için 400 lira. Bunun dışında küçük hayvanları da ağırlıyoruz. Hamster, kuş, balık, ginepig gibi hayvanlar için de 250 lira. Hayvanlar hem mamalarını yiyor, hem ihtiyaçlarını gideriyor hem de sosyalleşiyor arkadaşlarıyla olabiliyorlar. Bizde kafes sistemi yok, sosyal ortamda salonlarda kalıyorlar hayvanları ebatlarına, karakterlerine, enerji seviyelerine göre gruplandırıyoruz. Belirli ekipler oluşturuyoruz bu ekipler hem oyun vakitlerinde hem sosyal alanlarda beraber kalıyorlar. 3 kişinin yatılı bir şekilde tesiste kaldığı 6 kişilik bir ekiple hizmet veriyoruz." dedi.

"BAYRAMDA İNSANLAR TATİLE GİDİYOR BİZLER ÇALIŞIYORUZ"

Köpek eğitmeni İrşat Üner ise, "Genelde burada pet eğitimleri veriyoruz. Ailelerin evlerinde baktığı köpekler eğitimler alıyorlar. Dünya şampiyonasına da hazırlanıyor, spor köpeklerini de eğitiyoruz, bunun dışında yurtdışından da bazı talepler oluyor. Özellikle, polis köpeklerini de eğitiyoruz. Havalar çok sıcak ama iş zamanı iş yapıyoruz, bayramda insanlar tabi tatile gidiyor bizler çalışıyoruz." dedi.

"8 GÜNDÜR BURADAYDI"

8 gün boyunca otelde kalan kedisini almaya gelen Mehmet Güzel, "İlk defa bıraktık, 8 gündür buradaydı. Güzel bir deneyimdi burası bize güven verdi. İlk defa bıraktık ama çok rahattık. Bizler de tatildeydik yeni geldik. Gelir gelmez de yoldan kedimizi alalım dedik. Burada barındırma ve aynı zamanda bakım hizmeti veriyor, diğer kedilerle de sosyalleşmesi sağlanıyor. Kedimiz sarman, 8 aylık ve küçük sayılır evden hiç çıkarmıyorduk, ilk defa böyle bir yere getirdik. Kediler en fazla 2-3 gün boyunca yalnız kalabiliyor. Daha uzun tatillerde böyle hizmet veren kaliteli yerlerin olması bizler için avantaj oluyor." diye konuştu.

Evcil hayvan otellerinde de tatil dönüşü yoğunluğu yaşanıyor

Evcil hayvan otellerinde de tatil dönüşü yoğunluğu yaşanıyor

Evcil hayvan otellerinde de tatil dönüşü yoğunluğu yaşanıyor

Evcil hayvan otellerinde de tatil dönüşü yoğunluğu yaşanıyor

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.