Esenyurt'ta toplanan siyasi partiler Hakkari'deki kayyım atamasını protesto etti

Esenyurt'ta toplanan siyasi partiler Hakkari'deki kayyım atamasını protesto etti
Hakkari Belediye Başkanı Akış'ın görevden uzaklaştırılarak tutuklanmasına yönelik Esenyurt'ta siyasi parti üyeleri protesto düzenlendi.

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı tarafından alınan karara göre Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın görevden uzaklaştırılarak yerine kayyım atanmasına tepkiler devam ediyor. Birçok ilde eylemler için yasaklar getirilmesine rağmen başta DEM Parti olmak üzere pek çok siyasi partiden protestolar sürüyor. Dün Esenyurt'ta toplanan DEM Parti ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) ilçe teşkilatı üyeleri Akış'ın görevden alınmasını protesto etmek için bir araya geldi.

9f4c39e9-3d23-459a-a947-a32c3c9a9874.jpg

Polis protestoya izin vermeyince eylem sokaklara taştı

Esenyurt Meydanı'nda dün yapılması planlanan protestoda, polis ekipleri TOMA'larla barikatlar kurarak protestoya izin vermedi. Kalabalık grup sloganlar ve ıslıklar eşliğinde duruma tepki gösterdi. Esenyurt'ta polisler tarafından eyleme izin vermeyince kalabalık grup Bağlarçeşme mahallesinde yürüyerek sloganlar atarak ilerledi.

1111.webp

Hakkari'de kayyım atanmasına tepki gösteren DEM ve TİP parti üyeleri, sokak yürüyüşünün ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kalabalık grup, yürüyüşünün ardından sloganlar ve ıslıklar eşliğinde protestosunu sonlandırdı.

İlgili Haberler

Kaynak:Hüsamettin Ozan Aslan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.