Esenyurt’ta işsizlik sorunu ortadan kalkıyor

Esenyurt’ta işsizlik sorunu ortadan kalkıyor
İşsizlik sorununa çözüm bulmak amacıyla iş arayanlar ile işverenleri bir araya getiren Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi (ESBİM), düzenlediği mülakatlarla 40 vatandaşı daha iş sahibi yaptı.

Esenyurt Belediyesi, Türkiye’nin kanayan yarası olan işsizlik sorununa karşı mücadele etmeye devam ediyor.

Sektörün öncü firmaları ile iş arayan vatandaşları buluşturan ESBİM, gerçekleştirilen mülakatlar sonrası 40 vatandaşı daha iş sahibi yaptı. Esenyurt Kültür Merkezi’nde gerçekleşen, mülakatlara katılan vatandaşlar bu anlamlı çalışma nedeniyle Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’e teşekkürlerini iletti. Belediye yetkilileri ise ilçede işsizlik sorununa karşı yürütülen çalışmaların tüm hızıyla devam edeceğini açıkladı.

“Başkan Özer işsizlik sorununu ortadan kaldırmak için var gücü ile çalışıyor”

Firma yetkilileri ile görüşme yapmak için mülakatlara katılan Emin Yavuz, Başkan Özer’e teşekkür ederek şunları söyledi: “ESBİM, iş bulma arayışı içerisinde olanlar için gerçekten çok avantajlı bir yer. Burada iş arayanlar ile işverenlerin birebir görüşme fırsatı bulması bizler için çok önemli. İnşallah daha bunun gibi birçok çalışma yapılır. Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Özer, Esenyurt’ta işsizlik sorununu ortadan kaldırmak için var gücüyle çalışıyor. Bu çalışmaları faaliyete geçirdiği için Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.”

“Bu çalışmaların değerli olduğunu düşünüyorum”

ESBİM sayesinde iş arayan vatandaşlarla daha kolay buluştuklarını belirten firma yetkilisi Seranay Şimşek ise; “Üretim ve paketleme bölümümüzde işe alımlar yapmak için buradayız. ESBİM’den bu konuda destek aldık. Çalışma adayı arkadaşlarımız ile görüşmeler yapıp, isimleri belirledik. Bu çalışmaların değerli olduğunu düşünüyorum. Burası aracılığıyla iş arayan arkadaşlarımız bizimle kolaylıkla irtibat kurabiliyor. Bu nedenle emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi - Ali Birerdinç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.