Esenler için dönüşüm hızlanacak!

Esenler için dönüşüm hızlanacak!
Esenler Belediyesi, 17 Ağustos 1999 Büyük Marmara Depremi’nin 25'inci yılında, 2011 bağımsız birimden oluşan kentsel dönüşüm proje alanındaki son konutların yıkımını gerçekleştirdi. Göksu, yılsonuna kadar 6 bin 660 konutun daha taşınacağı müjdesini verdi

TAYLAN DAŞDÖĞEN- İmar ve mülkiyet sorunları sebebiyle yenilenemeyen on binlerce depreme dayanıksız konutu hız kesmeden dönüştürmeye devam eden Esenler Belediyesi, 17 Ağustos 1999’da meydana gelen Marmara Depremi’nin 25’inci yılında, “Sesinizi Duyan Var!’ sloganıyla yapılan törenle Oruçreis Mahallesi’ndeki dev dönüşüm projesinin ilk etabını tamamladı. 388 yapı, 2011 bağımsız birim bulunan ve toplam 72.080 metrekarelik alandaki son binalar da düzenlenen törenle yıkıldı. Kentsel dönüşüm projeleriyle konforlu ve güvenli evlerine kavuşan vatandaşlar, yıllarca korkuyla yaşadıkları fakat hatıralarla dolu yuvalarının yıkılışını Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ile birlikte takip etti.

Farklı bir model uygulanacak

Tören alanında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Kentsel dönüşüm bakış açımızın ve ruhumuzun ne olduğunu gösteren anlamlı bir mekândayız” diyerek sözlerine başladı. “Bu bölge, Türkiye’ye örnek olacak farklı bir modeldir. Hayata geçirdiğimiz kentsel dönüşümün ne olduğunu çok iyi anlatan bir bölge” diyen Göksu açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bu alan yaklaşık 80 bin metrekarelik bir yüzeye sahip. 2 bin civarında konut bulunan bu imarlı alanı Esenler Belediyesi olarak imara kapattık. 9 bin metrekarelik bir alanı imarlı olarak bıraktık. Geriye kalan alanı imara kapatarak park, bahçe ve kültür sanat tesislerinin yer alacağı yeni bir millet bahçesi alanına dönüştürdük. Bir taraftan riski herkes tarafından bilinen konutlar güvenli konutlara taşındı diğer taraftan da buradan taşındıktan sonra bu mahallede kalan konutlar için anlamlı bir donatı alanı oluşmuş oldu. Burası millet bahçesi, gençlik merkezi, kreş alanı, sosyal tesis ve otopark gibi birçok işlevi olan bir alan olacak.”

Vatandaş medya el ele vermeli

17 Ağustos 1999 Büyük Marmara Depremi’nin 25. yılına girdiğimiz bu günlerde deprem ülkesi olarak yerel yönetimler ve medyanın üzerine düşen sorumluluklardan bahseden Göksu, “Depremle ilgili alacağımız tek tedbir, yapı stoklarımızı yenilemektir. Esenler bu anlamda büyük bir mesafe kat etti. Şu ana kadar yaklaşık olarak 60 bin konut yenilendi. Esenler’de yaklaşık 300 bin nüfus güvenli konutlarına kavuştu. 17 Ağustos her gündeme geldiğinde herkes kentsel dönüşümü bir kez daha konuşacak. Konuştuktan sonra tekrar unutmamak için yerel yönetimler olarak kentsel dönüşümü yapmak gibi bir tarihi sorumluluğa sahibiz. Siz basın mensuplarının tarihi sorumluluğu ise insanımıza depremle ilgili tedbir alması gerektiğini ve ortaya bir emek koyması gerektiğini yaptığınız haberlerle duyurmaktır. 17 Ağustos ve 6 Şubat’ları bir daha yaşamamak için hep beraber, parti rozetlerimizi çıkararak kentsel dönüşüm meselesini siyaset üstü bir mesele olarak görerek elimizi taşın altına koymalıyız. Siyasi akıl, yerel yönetimler, vatandaşımız ve medya el ele vererek kentsel dönüşüm sorunumuzu çözmeliyiz. Büyük acıları yaşamamak için büyük tedbirler almalıyız” ifadelerini kullandı.

ki.jpg

Kentsel dönüşümde durmak yok

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Amacımız, bütün kardeşlerimizi güvenli konutlara yerleştirmek” diyerek çalışmalarına hız kesmeden devam edeceğinin altını çizdi. Göksu, “Bir taraftan donatıyı sağlarken diğer taraftan şehrin imkânlarını ve en önemlisi, insanlarımızın huzurlu ve güvenli konutlara kavuşmasını sağlıyoruz. Bu zamana kadar taşıdığımız konutlara ilave olarak yıl sonuna itibariyle 6 bin 660 konutu daha tamamlamış olacağız. 6 bin 660 aile daha huzurlu konutlarına kavuşmuş olacak. Hız kesmeden yolumuza devam edeceğiz. Bu şehirde yaşayan insanların geleceğinin sorumluluğunu üstlendiysek, bu sorumluluğu yerine getireceğiz. Bütün kardeşlerimizi güvenli konutlara yerleştireceğiz” dedi.

İlgili Haberler

Kaynak:TAYLAN DAŞDÖĞEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.