Ekrem İmamoğlu: Şehit yakınları ve gazilerin eksiklerini tamamlamak elbette boynumuzun borcudur

Ekrem İmamoğlu: Şehit yakınları ve gazilerin eksiklerini tamamlamak elbette boynumuzun borcudur
CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile birlikte Şehit Aileleri ve Gaziler Çalıştayı'na konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Şehit yakınları ve gazilerin eksiklerini tamamlamak elbette boynumuzun borcudur."

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Şehit Aileleri ve Gaziler Çalıştayı'na katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kapanış konuşması gerçekleştirdi.

"HİÇBİR HANE YOKTUR Kİ BİR ŞEHİDİ YA DA BİR GAZİSİ OLMASIN"

Konuşmasına “Buradan çıkacak raporun, TBB nezdindeki bütün yerel yönetimlere bir rapor olarak gönderilmesi noktasında da adım atacağımızı şimdiden belirtmek isterim." sözleriyle başlayan İmamoğlu, 0. yüzyılın başından itibaren büyük bir mücadele içerisinde olmuştur milletimiz. Nice cephelerde ve nice savaşlarda önce kurtuluş mücadelesi, ardından özgürlük mücadelesi, ardından yine süreç içerisinde terörle mücadeleden tutun Kore'de, Kıbrıs Barış Harekatı’nda… Ki yakın zamanda, günler kaldı, 50. yıldönümünü hep beraber anacağız. Şehitlerimizi anacağız. Gazilerimizle birlikte olacağız. Aileleriyle birlikte olacağız. Dolayısıyla büyük bir mücadele içerisinde olan milletimizin şöyle bir özelliği vardır ki; hiçbir ev, hiçbir hane yoktur ki, bir şehidi ya da bir gazisi olmasın. Dolayısıyla bu kadar aslında duygu bütünlüğü içerisindeyiz." ifadelerini kullandı.

"ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİ ÇALIŞTAYINI ÇOK ÖNEMSİYORUZ"

Şehit ve gazilere duyulan vefa duygusunuz somutlaşması adına atılacak adımlardan söz eden İmamoğlu, "Aldığımız her nefesin, şehit ve gazilerimizin fedakarlıkları sayesinde olduğunun da farkındayız. O bakımdan dualarımızdan eksik etmeyiz. Buluşmalarımızdan eksik etmeyiz. Törenlerimizde, onları anmaktan gurur duyarız ve onların huzurunda minnetle saygı duymayı asla eksik etmeyiz. Milletimizin bu güçlü duygusunu, şehit yakınlarına ve gazilerimize hissettirmek de bizim ve bizim gibi yöneticilerin öncelikli görevi. Tabii ülkemizi yönetenler, şehirlerimizi yönetenler… Milletçe taşıdığımız bu vefa duygusunu somutlaştırmak da zorundayız. Görülüyor ki eksiklerimiz var. Henüz başlayamadıklarımız var. Tamamlamak zorunda olduklarımız var. O bakımdan, milletin temsilcisi olmanın gereği olan bu adımların atılması zaruridir. Bu bakımdan, Şehit Yakınları ve Gaziler Çalıştayı’nı çok önemsiyoruz. Böylesi bir süreci başlatmak ve böylesi bir süreçte, başta biz yerel yönetimlerin alması gereken tedbirleri tek tek tespit etmek ve bu anlamda vazifelenmek, aynı zamanda yerel yönetimden merkezi idareye kadar, birçok kurum ve kuruluşun bu sorumluluğa dahil olmasını sağlama konusunda böylesi bir rehber çalıştayın düzenlenmesine yaptığı önderlikten dolayı da ben de hepinizin huzurunda Sayın Genel Başkanımıza teşekkür ediyorum." dedi.

"SORUNLARIN ÇOĞU, HÜKÜMET VE MECLİS GÜNDEMİNDE ÇÖZÜLECEK İŞLER

"Şehit yakınları ve gazilerin eksiklerini tamamlamak elbette boynumuzun borcudur" diyen Ekrem İmamoğlu konuşmasının devamında "Az önce kıymetli Başkanımız da ifade etti ki, şehit yakınlarının ve gazilerimizin gerçekten içimizi burkan, bizi biraz acıtan ve düşünmeye sevk eden eksiklerinin olduğunu görmekteyiz. Bunların aslında büyük bir çoğunluğu, hükümet ve meclis gündeminde çözülecek işlerdir. Kaldı ki biz, böylesi hassas olduğumuz bir olaya, bir duruma çözüm bulamıyorsak, başka hiçbir soruna da çözüm bulamayız. Aynı zamanda tabii yerel yönetimler olarak da attığımız adımlar var. Bunlardan bir kısım bahsedeceğim ama yeterli olmadığını, eksik kaldığını da görmekteyiz. Bunu da tamamlamak, elbette boynumuzun borcudur. Daha önce şeflik olarak hizmet veren birimimizin bir müdürlüğe dönüştürülmesi, kurumsal bütünlüğümüz içerisinde çok ayrı bir yere ve çok ayrı bir öneme kavuşmasını sağlamıştır. O tarihten bugüne, müdürlük yetki ve imkanlarıyla verdiğimiz hizmet, daha olgun ve daha olumlu bir hale gelmiştir." ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.