DAMGA yazdı, icradan satılık TV kulesi ilanının başlığı değişti

DAMGA yazdı, icradan satılık TV kulesi ilanının başlığı değişti
Resmi ihale ve icra ilan sitesi www.ihale.gov.tr sitesi Damga’nın Türkiye gündemine taşıdığı icra haberinden sonra ilanda değişikliğe gitti.

Resmi ihale ve icra ilan sitesi www.ihale.gov.tr sitesi Damga’nın Türkiye gündemine taşıdığı icra haberinden sonra ilanda değişikliğe gitti. Daha önce “8 bin metrekare arsa üzerindeki yapılarla icradan satılık” başlığıyla yayımlanan ilanın başlığını daha ilgi çekici kılmak için “İstanbul’da Televizyon kulesi icradan satılıktır” şeklinde değiştirildi. İlan başlıkla cazip hale getirilse de tesislerin ruhsatının ve iskanın olmaması en büyük soru işareti olarak dikkat çekiyor.

Türkiye 55 milyon dolardan fazla harcanarak yapılan Avrupa’nın 4’ncü, dünyanın 17’nci en yüksek kulelerinden olan Endem TV Kulesi’nin icradan satılığa çıkarıldığını Damga’dan öğrendi. “İcradan Satılık TV Kulesi” başlığıyla manşete taşıdığı haber bir anda dikkat çekti. İcradan satılık emlak, arsa ilanlarının yayımlandığı www.ihale.gov.tr isimli site de ilanın başlığında değişikliğe gitti. Sitede ilanı daha cazip hale getirmek için “İcradan Satılık TV Kulesi” başlığı kullanıldı. Resmi ilan sitesinde ilk ilanda “8 bin metrekare arsa üzerindeki yapılarla icradan satılık” başlığıyla 26 Mayıs’ta Sabah Gazetesi’nde yayımlanmıştı. Aynı başlıkla internet sitesinde de yayımlanan ilan Damga’nın haberinden sonra başlık değişti.


İskan verilecek mi?

1 Ağustos 2023 tarihinde 249 milyon liraya icradan satılığa çıkarılan kuleye herhangi bir taliplinin çıkıp çıkmayacağı merak ediliyor. Resmi ilanda tesislerin mevcut imar durumu ve ruhsatının olup olmadığıyla ilgili tüm detaylar verildi. Ruhsat durumuyla ilgili olarak şu bilgiler kullanıldı: “Değerlemeye konu arsa üzerinde bulunan yapılara 16.04.1998 tarihli Yapı Ruhsatı alınmış, 16.04.2003 tarih 3986 sayılı dilekçeye istinaden 5 yıl süre uzatımı yapılmış 01.04.2008 tarihinde yeniden 5 yıl süre uzatımı verildiği, 01.04.2013 tarihinde sürenin dolduğu halde ruhsat yenilemesi yapılmamış. Binaya ait yapı kullanım izin belgesi de alınmadığı gibi enerji kimlik belgesi de bulunmamaktadır.” Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, tesislere neden iskan verilmediğiyle ilgili olarak da “Kulenin altında otelle ilgili bir eksiklik var. Onun için şirket iskan başvurusu yapmamış. O eksikliği tamamlayıp ardından asansörle ilgili eksiklikler giderildikten sonra iskan başvurusu yaparlarsa iskan veririz” ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.