ASRİAD, Sedat Çokyaşa'nın ev sahipliğinde toplandı

ASRİAD, Sedat Çokyaşa'nın ev sahipliğinde toplandı
Asrın İş İnsanları Derneği tarafından Avcılar'da gerçekleştirilen toplantıda konuşan Çokyaşa Orman Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı ve dernek üyesi Sedat Çokyaşa, “ASRİAD bana çok şey kazandırdı." dedi.

Asrın İş İnsanları Derneği (ASRİAD) İş Geliştirme Başkanlığı tarafından Avcılar'da düzenlenen 221. Ticaret Toplantısı, İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Ateş'in başkanlığında ve Çokyaşa Orman Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Çokyaşa'nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Sedat Çokyaşa, 1969 Siirt doğumlu olduğunu belirterek, “Yaklaşık olarak iki senedir ASRİAD üyesiyim. Bana çok şey kazandırdı. Güzel dostluklar edindim ve yavaş yavaş ticarete başladık. Özellikle ihracat yapma noktasında benim bir hedefim var. Sivil toplum kuruluşlarının burada önemi çok büyük. ASRİAD benim için daha ileriyi görme noktasında hayatımın bir parçası oldu. Amacımız Türkiye ekonomisine katkı sağlamak.
1996’dan itibaren Siirt’ten İstanbul’a göç ettik ve Avcılar'da ikamet ediyorum. Sağ olsun Gökhan Başkanımız da toplantımıza iştirak etti. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

whatsapp-gorsel-2024-09-22-saat-09-20-11-ba491305.jpg

Yan bahçe değiliz

ASRİAD İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Ateş ise “ASRİAD yedi yıl önce 81 ilden kurucularla kurulan şu an 18 ilde şubesi olan artı yurt dışında temsiliyeti olan bir sivil toplum kuruluşudur. Merkezi Zeytinburnu’dadır. 47 yönetim kurulu üyemiz, bir genel başkan ve bir genel başkan vekili, 13 tane de komisyondan oluşur. Biri de iş geliştirme komisyonudur. Hepsinin ayrı işlemleri var. Hepsinin haftalık çalışmaları salı günleri yönetim kurulu toplantısında masaya yatırılır. İş dünyasında neler oluyor, biz ASRİAD olarak ülkemize ne katma değer katmalıyız, iş insanlarını nasıl bir araya getirmeliyizi konuşuyoruz. Bunları yaparken inancını, ticaretiyle, ahlakıyla dönüştüren, hiçbir siyasi partinin yan bahçesi olmayan, Allahın rızası dışındaki hiçbir düşünceyi kendine hedef edinmeyen sadece helal rızıkla para kazanmaya çalışan insanların bir araya getirdiği bir sivil toplum kuruluşudur. Bugün 221. toplantımızı birlikte icra edeceğiz. Bugüne kadar birçok üyemiz oldu. 2000 üzerinde üyemiz var. Bunlar öncelikle bu masalarla tanışıyorlar, ilişkiler gelişiyor, iş yerleri gelişiyor. Kader gayrete aşıktır sloganıyla bir bakmışız yüzlerce insanlarla bir araya gelmişiz” diye konuştu.

Önemli olan güven

“Burada toplanmamızın asıl gayesi gerçekten şuan ki Türkiye’nin olumsuz giden iş dünyasındaki olumsuzluklara karşı biz bir vücut olup birbirimize hem motivasyon açısından, hem iş anlamında faydalı olmak” diyen Ateş, “Bugün ASRİAD’ın 2 bin üyesi var ise emin olun bin 800 tanesi birbiri ile çalışıyor. Bizim iş geliştirme olarak bir de WhatsApp gurubumuz var. Üyelerimiz burada ihtiyaçlarını karşılıyor. İlgili komisyonlarımızda güncel ihtiyaçları karşılıyor. Bizim de kafamız rahat bir şekilde bir güven ortamımız oluyor. Hepiniz iş insanınız ve bilirsiniz; buraya gelinceye kadar bir sürü badireler atlattınız. Bir sürü darbeler yediniz. Ama asıl temel olgu güveni oluşturmak. Biz ASRİAD’lı bir iş adamı ile iş yaparken gönül rahatlığı içerisindeyiz ve referans edebiliyoruz. O yüzden çok şanslı olduğumuzu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

kuyi.jpg

NİTELİKLİ İNSAN OLMASI LAZIM

ASRİAD olarak büyümek istemediklerini dile getiren Gökhan Ateş, “Biz büyümek istemiyoruz. Butik olarak kalmak istiyoruz ve derneği üyelerle doldurmak gibi bir gayemiz yok. Biz önce nitelik diyoruz. Nitelikli insan olması lazım. Hakkaniyetli insan olması lazım. Çünkü ne kadar kazanırsanız kazanın bunun helal olmadığı sürece bir faydası olmadığını inançlı bir insan çok iyi bilir. Harama bulaşan insanın aileye de inancada zararı olur. Ne kadar büyük olursa olsun altınız kıl üstünüz nem olur ve kaybetmeye mahkûm olursunuz. Bir hikâyenin sonuna geldiğimizde hepimizin amacı prangasız gelmek, helaliyle gelmek. ASRİAD Ailesi de temel noktasında bu şekilde hareket ettiğini için hizmet ediyorum ve ailem olarak görüyorum. Sizlere tekrar geldiğiniz için teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.