CHP’li belediye başkanlarından sokak köpekleri için çıkarılan kanuna sert tepki!

CHP’li belediye başkanlarından sokak köpekleri için çıkarılan kanuna sert tepki!
İstanbul’da görev yapan CHP’li belediye başkanlarından Meclis’te yapılan oylama sonucunda kabul edilen sokak köpeklerinin toplatılmasına ilişkin kanuna videolu tepki geldi.

Megakent İstanbul’un Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarından TBMM’den geçerek kabul edilen sokak köpeklerinin toplatılarak uyutulmasına ilişkin yasaya toplu tepkiler gelmeye başladı. Bilindiği gibi CHP lideri Özgür Özel, Meclis’ten geçmesi halinde yasanın CHP’li belediyeler tarafından uygulanmayacağını ifade etmiş, iktidar ise yasayı uygulamayan belediyeler hakkında hapis cezası uygulanacağını belirtmişti.

Emrah Şahan ilk paylaşımı yaptı

CHP’li belediye başkanları arasında konuya dair ilk tepki Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’dan geldi. Şahan, kişisel X hesabından yayınladığı videolu mesajla, sabaha karşı çıkan katliam yasasını kabul etmediğini vurguladı. Açıklamasına “Sosyal demokrat belediyeler olarak katliama ortak olmayacak, elimizi kana bulamayacağız.” ifadeleriyle devam eden Başkan Şahan, sözü başka bir CHP’li belediye başkanı Mesut Kösedağı’na bıraktı.

Kösedağı sözü Çaykara'ya bıraktı

Emrah Şahan’ın kendisini etikletlediği paylaşımına kısa süre sonra videolu bir mesajla yanıt veren Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı da “Sosyal demokrat belediyeler olarak katliama ortak olmayacak, elimizi kana bulamayacağız.” sözleri ile Şahan’ın benzeri bir paylaşımda bulundu. “Biz CHP’li belediyeler olarak Meclis’ten geçen kanunu uygulamayacağız. Hayvanların yeri barınaklar değil özgür oldukları ortamlardır” diyen Kösedağı, Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara’nın da kendisi gibi düşündüğünü söyleyerek CHP’li bir diğer başkanı paylaşımına etiketledi.

CHP’li Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara’dan henüz Mesut Kösedağı’nın paylaşımına yanıt gelmedi. Ancak CHP’nin İstanbul’da bulunan diğer belediye başkanlarının sırayla ortak paylaşımlar yaparak TBMM’den geçen sokak köpekleri yasasına tepki göstermeleri bekleniyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.