Çatalca Müftüsü Ahmet Mehmetalioğlu kimdir, aslen nereli, neden gündeme geldi?

Çatalca Müftüsü Ahmet Mehmetalioğlu kimdir, aslen nereli, neden gündeme geldi?
İstanbul Çatalca’daki Polonez gıda fabrikasında sendikalaştıkları gerekçesiyle işten atılan işçilerin direnişinde 'sesi kapatın' diyerek uyaran ve sonrasında o anları görüntüleyen işçiye saldıran Çatalca müftüsünün kim olduğu merak edilmeye başlandı.

İstanbul Çatalca’daki Polonez gıda fabrikasında sendikalaştıkları gerekçesiyle işten atılan işçilerin direnişinde işçilere müdahalede bulunan Çatalca Müftüsü Ahmet Mehmetalioğlu'nun kim olduğu merak edilmeye başlandı. Birçok vatandaş, işçilerin eyleminde 'sesi kapatın' uyarısı yapan ve "Böyle hak aranmaz" diyerek işçilere tepki gösteren müftünün kim olduğunu öğrenmek için araştırmalara başladı. Peki İstanbul Çatalca Müftüsü Ahmet Mehmetalioğlu kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, neden gündeme geldi?

Ahmet Mehmetalioğlu, kaç yaşında, aslen nereli?

İşçilere müdahale etmesiyle gündeme gelen Çatalca Müftüsü Ahmet Mehmetalioğlu, Sakarya’nın Akyazı ilçesinde 1964 yılında doğdu. Babası merhum İHSAN EFENDİ’nin İstanbul’a vaiz olarak tayini nedeniyle bir yaşında iken İstanbul’a yerleşti. Aile geleneği olarak yedi yaşında hafızlığa evde annesinin dirasetinde başladı ve dokuz yaşında bitirdi.

Ahmet Mehmetalioğlu, nerelerde eğitim gördü?

Örgün eğitime başlayarak sırasıyla ilk, orta ve imam hatip lisesini dışarıdan bitirdi. Bu arada bu eğitimi yaparken İsmail Ağa Kur’an Kursu’nda İstanbul’un sayılı alimlerinden dini ilimler tahsil etti. Tahsilinin sonunda beş yıl aynı kuran kursunda arapça ve dini ilim eğitimi verdi. Birinci sınıfına Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde başladığı yüksek öğrenimini Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde 1995 yılında bitirdi.

Ahmet Mehmetalioğlu, neden gündeme geldi?

Çatalca Kaymakamlığı önünde eylem yapan ve gürültü yaptıkları gerekçesiyle uyarmak için Polonez işçilerinin karşısına geçen Ahmet Mehmetalioğlu, "Böyle hak aranmaz" diyerek tepki gösterdi.

Bunun üzerine işçilerle tartışmaya giren Mehmetalioğlu, o anda olayı çekmeye çalışan bir işçiye müdahalede bulundu. İleriye giden ve işçinin üzerine yürüyerek elinden telefonu almaya çalışan müftü, tepki çekti.

Tek Gıda İş örgütlenme uzmanı Suat Karlıkaya, "Devlet kolluk kuvvetleri yetmedi şimdi Çatalca müftüsünü göndermiş sesi kapatın diye" diyerek müftünün müdahalesine sert tepki göstermişti.

İlgili Haberler

Kaynak:DAMGA HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.