Büyükçekmece'de 'yarım kaldırım' tepkisi! Halk yıkım kararını bekliyor, belediye sessiz

Büyükçekmece'de 'yarım kaldırım' tepkisi! Halk yıkım kararını bekliyor, belediye sessiz
İstanbul Büyükçekmece'de Mimaroba Mahallesi, Ünlüsoy Caddesi, Yaprak Sokak girişinde yaya kaldırımın olmaması ve yıkım kararı verilen duvarın yıkılmaması olası faciaya davetiye çıkarırken bölge halkının bu konudaki tepkisi şikayete kadar uzandı.

İstanbul Büyükçekmece Mimaroba Mahallesi, Ünlüsoy Caddesi, Yaprak Sokak girişinde yaya kaldırımın karşısındaki duvarın yıkım kararı olmasına rağmen yıkılmadığı iddia edildi.

Cadde üzerine bulunan yaya kaldırımı yarım olması ve oradan geçen sürücüler ve yayalar için tehlike saçıyor. Hem kaldırımın yeterince genişlikte olmaması tepkileri beraberinde getirirken kaldırımın karşısında duvar bulunması ise sürücülerin kaza yapmasına davetiye çıkarıyor.

"4 yıldan beri yıkım emri var, Büyükçekmece Belediyesi'nin gücü yetemiyor"

Konu hakkındaki şikayetini dile getiren bir vatandaş, ihmalleri gözler önüne sererken yaşanabilecek olası facia için uyarılarda bulundu.

Kaldırımın karşısındaki duvara bir aracın çarpma ihtimali olduğunu belirten şahıs, yaya kaldırımın bulunmamasının sebebi açıklarken dikkat çeken ifadeler kullandı. Olayı gündeme getiren bölge sakini, söz konusu bölgede yer alan duvar için 4 yıl önce yıkım kararı verildiği ancak yetkililerin yıkım işlemi başlatmadığını iddia etti.

Yayaların yolun kenarından yürüyerek geçmek zorunda kaldığına dikkat çeken vatandaş, bir gün birinin ölebileceğini ifade ederken bunun sorumlusu olarak da Büyükçekmece Belediyesi'ni gösterdi.

Sözlerinin devamında şikayetçi olacağını aktaran şahıs, zamanında karşıdaki kaldırımda da duvarın ağaçların hizasında olduğunu ve 1 metre 40 santim geri çekildiğini söyleyerek aynı durumun karşıdaki duvar için geçerli olmadığını belirtti.

Tepkilerini sürdüren vatandaş bölgede yaşanan durumu anlattığı videosunun devamında şu ifadelerle noktaladı:

"Büyükçekmece Belediyesi'nin duvarı geri çektirmeyi güçleri yetmiyor. 4 yıldan beri yıkım emri var. Demek ki torpilin olacak bu dünyada"

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.