Bu bahar şenliğinde engel yok!

Bu bahar şenliğinde engel yok!
Beylikdüzü'nde “Engelliler Haftası” kapsamında pek çok etkinlik düzenlendi. Bunlardan biri de Beylikdüzü Komşuları Derneği'nin düzenlediği Engelsiz Bahar Şenliği etkinliğiydi.

Engelli bireylerin hayata, diğer bireylerle eşit şartlarda katılım sağlamalarına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlikte Çocuklar doyasıya eğlendi.

Beykomder Başkanı Osman Tezemir: "Sorunların farkındayız."

Yeni bir komisyon kurduklarını ve bundan sonra engelli bireylerin sorunlarıyla daha büyük bir hassasiyetle ilgileneceklerini belirten Beykomder Başkanı Osman Tezemir konuşmasında " Yaklaşık 10 yıldır sivil toplum bilincinde çalışan Beykomder olarak, engelli bireylerin sorunlarını daha özenle ele almaya karar verdik. Ve yeni bir komisyon kurduk. Engelli Komisyonumuzu çok kıymetli bir yol arkadaşımıza emanet ettik. O da yıllardır engelli bireyler için var gücüyle çabalayan bir anne. Hiç şüpheniz olmasın Gülşen Deyirmenci Başkanımızla birlikte, çok anlamlı işler yapacağız. Engelli kardeşlerimizin İstihdam sorununu, sağlık hizmetlerine erişim konusunda yaşadıkları sıkıntıları eğitimde fırsat eşitliği ortamı oluşturmak için çabalarını, kültür-sanat ve spor etkinliklerinde erişim engeli ile karşılaştıklarını, daha pek çok sorunlarını biliyoruz ve hiçbirini görmezden gelmeyeceğiz." dedi.

Beykomder Engelli Komisyonu Başkanı Gülşen Deyirmenci: " Dayanışmanın ve Sevginin gücüne inanın."

Beykomder Engelli Komisyonu Başkanı Gülşen Deyirmenci yaptığı konuşmasında duygularını dile getirdi. Deyirmenci "Yıllardır sivil toplum kuruluşlarında engelli bireyler için tüm yüreğimle hizmet ediyorum ve sorunlarımızın; ayrıştırmadan, kimseyi ötekileştirmeden, herkesi çözümün bir parçası görerek çözüleceğine inanıyorum.

Biz
Birlikte güzeliz...
Birlikte güçlüyüz...
Bir de sevginin önemine vurgu yapmak istiyorum. Sevgi, engelli bireyleri üzen bir kelime haline geldi biliyor musun?
Sevgi nedir?
Acımak değil, acıtmamaktır
Yok saymak değil, varlığına saygı duymaktır
Topluma karışan her bireyin aslında kazanılan bir hayat olduğunu kavrayabilmektir.
Taşın altına elini koyabilmektir.
Eksiklere takılmamak, var olana odaklanmaktır.

Bizler yaşam yolculuğumuza, dayanışmadan, sevgiden aldığımız güçle devam ediyoruz

Dayanışmanın ve sevginin gücüne inanın.

Bugün böyle anlamlı bir dayanışmaya ev sahipliği yapıyor olmanın mutluluğunu size tarif edemem."

İletişim Danışmanı-Yazar Bilgen Öniz" Birbirimizi anlamazsak, anlaşamayız"

İletişim Danışmanı-Yazar Bilgen Öniz etkinlikte kısa bir söyleşi gerçekleştirerek engelli bireyleri ve aileleri haklarını bilmeleri konusunda daha bilinçli olmaya davet etti. Birlikte vakit geçirmenin önemine de vurgu yapan Öniz konuşmasında "insanlar bilmedikleri durumlardan korkarlar. Toplum içerisine daha çok karışmak zorundayız. birbirimizi anlayamazsak anlaşamayız." İfadelerine yer verdi.

hbg.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.