Beyoğlu festival kenti oluyor

Beyoğlu festival kenti oluyor
Beyoğlu Belediyesinin ev sahipliğini yaptığı Bidaha Garaj Festivali’nin üçüncüsü Terra Santa Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Festivalde stantlarda çeşitli kıyafetler ve eşyalar alıcılarla buluşurken etkinlik vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü

Eşyanın ömrünü uzatmak, uygun fiyatlarla alışveriş yapabilmek, sürdürülebilirliğe katkı sağlamak amacıyla düzenlenen “Bidaha Garaj Festival” Beyoğlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde Terra Santa Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen festival tüketicilere, yaşanan enflasyonist ortamda uygun fiyatlarla alışveriş yapma imkanı sundu.13 Ekim’de başlayan ve 15 Ekim’ kadar devam eden festivalin bu yılki mottosu ise “İlk Elden İkinci El” oldu. Kendi fazlalarını satmak isteyenler, lokal markalar, vintage dükkanlar, kadın üreticiler ve “temiz” üretimi destekleyen markaların yer aldığı festivalde; ziyaretçiler müzik eşliğinde alışverişlerini yaptı. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız da festivalle katılarak stantları gezdi.

Belediye tahsis etti sevindik

Bidaha Garaj Festival’in kurucularından Fevziye Hazal Yazan etkinlik hakkında bilgiler verdi. Yazan, “Biz 3 yakın arkadaşız uzun süredir senelerdir ikinci el eşya meselesiyle çok yakından ilgileniyoruz. Sevmekle başladı her şey. Uzun süredir alışveriş merkezlerine girmiyoruz. Bu tutkuyu bilen arkadaşlarımız bizi de bu işin parçası yapın dediler bu şekilde başladı. Önce bir sanat galerisinde kendi eşyalarımızı ikinci ele dönüştürmek ve diğer arkadaşlarımızın eşyalarını da satmakla başladı. O günden sonra nasıl bir geri dönüş alacağımızı bilmiyorduk. İnsanlar biraz ikinci ele karşı mesafeliler. İlkinde çok fazla bir katılım oldu, daha sonra ikincisini yapmaya karar verdik. Onu da Cihangir’de bir dairede gerçekleştirdik. Etkinliğimizin üçüncüsünü yapmak için Beyoğlu Belediyesi bize böyle bir yer tahsis etti, çok sevindik. Şimdi buradayız hem kendi ürünlerimizi satıyoruz hem de insanlar kendi ürünlerini getirip satabiliyorlar burada” şeklinde konuştu.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.