Beyoğlu Belediyesi yöneticileri kaymakamlık binasına alınmadı!

Beyoğlu Belediyesi yöneticileri kaymakamlık binasına alınmadı!
Beyoğlu Belediyesi’nden yapılan açıklama ile kurum yöneticilerinin Beyoğlu Kaymakamlığı binası içinde yer alan belediye birimlerine girişlerinin engellendiği duyuruldu.

Beyoğlu Belediyesi yöneticilerinin Beyoğlu Kaymakamlığı girişlerinin engellenmesi tartışmalara yol açtı. Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney yaşananları sert bir dille eleştirirken, diğer CHP’li belediye başkanlarından Güney’e destek geldi.

Beyoğlu Belediye Başkanlığı’ndan bu akşam saatlerinde yapılan açıklama ile ilçe kaymakamlığına belediye çalışanlarının alınmadığı duyuruldu.

inan-guney-eiqh-cover-jpg.webp

“Kamu görevlilerini engellemek yasal değil”

Beyoğlu Belediyesi’nin konuya dair paylaşımında; “Değerli Beyoğlulular, Şu anda Belediyemizin yöneticilerinin bir kısmının kaymakamlık binası içinde bulunan belediye birimlerimize girişi engellenmektedir. İlgililer hakkında gerekli hukuki girişimlerde bulunulacaktır. Kamu hizmetlerini ve kamu görevlilerini engellemenin yasal olmadığını hatırlatırız.” ifadeleri yer aldı.

Başkan Güney’den sert eleştiri

Belediyenin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamanın hemen ardından Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney de kişisel hesabından paylaştığı bir mesajla yaşananları eleştirdi. Gerekli hukuki girişimlerin başlatılacağını duyuran Güney, Beyoğlu’nun hakkını savunacaklarını belirtti.

İnan Güney’in paylaşımının tamamında ise şu ifadeler yer aldı:

“İlgilileri devlet aklına ve Beyoğlu halkının iradesine saygı duymaya davet ediyorum. Bu yapılanın tüm bir ilçeyi cezalandırmak olduğunu hatırlatıyorum. Komşularımız müsterih olsun, ne olursa olsun sizlere hizmetlerimizde aksama olmayacak. Bu uygulamaya karşı idari ve hukuki tüm haklarımızı kullanacak, Beyoğlu’nun hakkını - hukukunu savunacağız. Altını çizerek hatırlatıyorum: devletin dini adalettir, adalet olmalıdır.”

Diğer başkanlardan destek!

Öte yandan Beyoğlu Belediyesi’nde yaşananların duyulmasının ardından CHP’li Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’in yanında olduklarını duyuran bir mesaj paylaştı.

Başkan Çaykara’nın kişisel hesabından yapılan paylaşımda; “Yapılan hiçbir baskı, engelleme çabası halkın oyları ile seçilen @inanguney başkanımızın başlattığı hizmetlerin önüne geçemeyecek. İstanbul gibi Beyoğlu da sosyal demokrat bir belediyecilik anlayışıyla dönüşüyor. Bu dönüşüme karşı duranların Beyoğlu Belediyesi’ni, milletin temsilcilerini ve hizmetlerini engellemeye yönelik bu adımı şiddetle kınıyorum. Başkanımızın yanındayız.” ifadelerine yer verildi.

Kaymakamlık sessiz!

Beyoğlu Belediyesi çalışanlarının Beyoğlu Kaymakamlığı’na alınmama gerekçesine ilişkin henüz kaymakamlıktan resmi bir açıklama gelmedi.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.