Beylikdüzü'nde "Barış ve Sevgi Buluşmaları" başlıyor

Beylikdüzü'nde "Barış ve Sevgi Buluşmaları" başlıyor
İstanbul'un Beylikdüzü ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen Barış ve Sevgi Buluşmaları'nın 11.'si 19 Ağustos'ta başlıyor.

Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen ve her yıl heyecanla beklenen Barış ve Sevgi Buluşmaları, 11. kez İstanbulluları Beylikdüzü’nde bir araya getirecek.

Beylikdüzü Cumhuriyet Etkinlik Alanı'nda gerçekleşecek olan festivalde Çardak Altı Sohbetleri’nden Sahaf Söyleşileri’ne, konserlerden turnuvalara varıncaya kadar birçok etkinlik düzenlenecek. 19 Ağustos tarihinde Sahaf Festivali ile başlayacak olan etkinliklere tüm İstanbulluları davet eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Barışın ve sevginin öncüsü olduğumuz, birbirinden eğlenceli aktiviteler ile edebiyat, sanat ve söyleşi dolu Beylikdüzü’nün simgesi 11. Barış ve Sevgi Buluşmaları’na tüm komşularımızı bekliyoruz” dedi.


Beylikdüzü Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ve her yıl büyük bir heyecanla beklenen Barış ve Sevgi Buluşmaları başlıyor. 19 Ağustos – 1 Eylül tarihleri arasında bu yıl 11.’si gerçekleşecek olan festival, binlerce İstanbulluyu bir araya getirecek etkinliklerle dolu bir program sunacak. Beylikdüzü Cumhuriyet Etkinlik Alanı’nda gerçekleşecek etkinlikler 19 Ağustos’ta Sahaf Festivali ile açılışını yapacak. Bu yıl “Yarının Türkiye’si, Yarının Dünyası” temasıyla düzenlenecek olan Çardak Altı Sohbetleri ise yine ilgi çekici konular ve konuklarla katılımcılara keyifli anlar yaşatacak. Sporseverlerin de unutulmadığı Barış ve Sevgi Buluşmaları’nda düzenlenecek turnuvalar büyük çekişmelere sahne olacak. Festival boyunca ayrıca Türk pop müziğinin sevilen isimleri izleyicisiyle buluşacak.

Çardak Altı’nın teması “Yarının Türkiye’si, Yarının Dünyası”

Bu yıl ki teması “Yarının Türkiye’si, Yarının Dünyası” olan Çardak Altı Sohbetleri, 26 Ağustos - 1 Eylül tarihleri arasında, Pelin Batu moderatörlüğünde gerçekleşecek. 18.30 - 20.00 saatleri arasında düzenlenecek sohbetlere; Prof. Dr. N. Öykü İyigün, Prof. Dr. Cem Say, Doğa Şanlıoğlu, Umutcan Savcı, Utku Güven, Prof. Dr. Utku Perktaş, Pelin Cengiz, Güven İslamoğlu, Ayşe Övür, Selen Okay Akçalı, Altan Öymen ve Mehmet Murat Çalık konuk olarak katılacak.

Sahaf Festivali başlıyor

Festival kapsamında düzenlenen Beylikdüzü Sahaf Festivali ise Türkiye’nin farklı noktalarından gelen 26 sahaf, yüz bine yakın kitap ve dergiyi kitapseverlerle buluşturmak üzere 19 Ağustos itibariyle kapılarını açıyor. Koleksiyoncuların, koleksiyonlarına yeni kitaplar eklediği Gece Mezatı ise her gün saat 21.00’da başlayacak. Sahaf Festivali’nde ayrıca, 22 -25 Ağustos tarihlerinde Ümit Nar’ın moderatörlüğünde saat 18.30 - 20.00 saatleri arasında Sahaf Söyleşileri gerçekleşecek.

30 Ağustos Zafer Bayramı Kortej yürüyüşü ve Zeynep Bastık Konseri

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın coşkusu da festival ile iç içe yaşanacak. Beylik Pazar Alanı’ndan hareket edecek olan kortej yürüyüşü, Cumhuriyet Etkinlik Alanı’nda sona erecek. Coşkulu ve renkli anlara sahne olacak kortejin ardından ise Türk pop müziğinin sevilen ismi Zeynep Bastık en güzel şarkılarını Beylikdüzü halkı için seslendirecek.

Müzik dolu günler

11. Barış ve Sevgi Buluşmaları kapsamında ayrıca, Türk pop müziğinin sevilen isimleri izleyicisiyle buluşacak. MC & Kadir Çetin Müzik Performansı ile başlayacak konserler serisi; Ömür Gedik, Ufuk Beydemir, Beylikdüzü Big Band gurubu, Melis Fis ve Ceylan Ertem ile devam edecek.

İlgili Haberler

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.