Beylikdüzü Sivas Kongre Binası'nda gurur veren buluşma

Beylikdüzü Sivas Kongre Binası'nda gurur veren buluşma
İstanbul Yenikapı'da başlayan Sivas Tanıtım Günleri öncesinde Beylikdüzü'ndeki Sivas Kongre Binası'nın replikasında buluşan Sivaslılar önemli mesajlar verdi. Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, “Milli mücadelemizin başlatıldığı bir binanın replikasının burada olması çok gurur verici” dedi

İstanbul'da Yenikapı'da dün başlayan Sivas Tanıtım Günleri öncesinde Beylikdüzü Sivas Kongre Merkezi Binası'nda büyük bir buluşma gerçekleşti. Beylikdüzü Sivaslılar Dernek Başkanı Eyüp Günay'ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya; Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Sivas Vali Yardımcısı Kadir Algın, Beylikdüzü Belediyesi Başkanvekili Serdal Mumcu, Beylikdüzü Kaymakamı Dr. Mustafa Altınpınar, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, AK Parti Sivas Milletvekili Selami Uzun, MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, Sivas Platformu Başkanı İsmail Erdem, Sivasspor Başkan Yardımcısı Erdoğan Bozatlı, iş insanları; Hamit Demir, Mustafa Aydoğdu, Memduh Uz ve çok sayıda isim katıldı.

Beylikdüzü'ne nasip oldu

Toplantının ev sahipliğini yapan Beylikdüzü Sivaslılar Dernek Başkanı Eyüp Günay, “11 yıl önce çıktığımız yolda verdiğimiz emeklerin karşılığını gördük. Bir söz vardır 'Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz' diye. Bu konuda belediyemizin yer tahsisi ve yardımlarıyla bu bina yapıldı. Beylikdüzü'ne böyle güzel bir bina nasip oldu” diye konuştu.

Emekleri geçenlere teşekkür

Toplantıda konuşan Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, “Gerçekten gurur duyduk, cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı, milli mücadelemizin başlatıldığı bir binanın replikasının burada olması çok gurur verici. Bu binamızın aynı zamanda Gençlik Merkezi olduğunu öğrendik. Gençlerimiz burada milli mücadele ruhuna uygun olarak milli ve manevi değerler doğrultusunda yetiştirilecektir. Ben bu binanın yapımından dolayı emekleri geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Binayı yapmak bize nasip oldu

Demir Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir de binanın yapımında oynadıkları role ilişkin konuştu. Demir, “Biz yaklaşık 2 sene önce Sivas Dernek Binası konusunda belediyemizle görüştük. Başkan 'Biz dernek binası yapacağız, nasıl yardımcı olursun?' diye sordu. Ben de Sivas Kongre binasını yapalım dedim o da sağ olsun bu yeri bize tahsis etti ve biz bu binayı yaptık. Buranın özelliği sadece Sivaslıların sahibi olduğu bir yer değil. Çok güzel bir Gençlik Merkezi Kütüphanesi var. Burası İstanbul halkının. Bütün gençler buraya gelecek, zaman geçirecek, kitabını okuyacak. Güzel bir iş yaptığımızı düşünüyorum. Güzel bir dernek binası yaptık, gençliğe de yatırım yaptık. Atatürk'ün cumhuriyetin temellerini attığı bir binayı yaptığımız için de gururluyuz” dedi.

Burada olmak büyük bir keyif

Beylikdüzü Belediyesi Başkanvekili Serdal Mumcu da “Burada sizlerle olmak ayrı bir keyif ama hepsinden öte böyle bir eserin kazandırılması için mücadele eden herkese çok teşekkür ediyorum. Bize şimdi düşen bu binayı en iyi şekilde muhafaza ederek, halkımızın hizmetine sunmaktır” diye konuştu.

Türkiye'ye mal olmuş bir bina

Sivas Kongre Binası'nın replikasına övgüler yağdıran Beylikdüzü Kaymakamı Dr. Mustafa Altınpınar ise “Özgürlüğümüzün, cumhuriyetimizin bir sembolü olan Sivas Kongre binasının replikasının burada olmasından dolayı büyük bir gurur duyuyorum. İstiklal Harbi'mizin başladığı yerdeyiz. Bizim için çok kıymetli bir binadayız. Bu sadece Sivaslıların değil bütün Türkiye'ye mal olmuş bir binadır. Bu güzel binanın varlığı bizim için bir şereftir. İçinde yapılacak hizmetleri düşününce Sivas'a ve ilçemize büyük bir katkı sunacağını düşünüyorum. Bu Sivaslılar için bir şans ve sorumluluktur. Eminim buradaki kültür sanat faaliyetleriyle ilçemize katkı sunmaya devam edecekler. Bu eserin kazandırılmasında iki değerli isim var Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve İş İnsanı Hamit Demir. Her ikisine de çok teşekkür ediyorum” dedi.

Cumhuriyetin temeli Sivas'ta atıldı

MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz ise Sivas'a ilişkin bir konuşma yaptı Arkaz, “Sivas'a gittiğimizde “Cumhuriyetin Kentine Hoşgeldiniz” tabelasını görürsünüz. Sivas'a gittiğinizde geniş caddeler görür, misafirperver insanlar görürsünüz, Sivas bin yıldır şehir, önemli bir kültür kenti. Her zaman Sivas başkent olmuş. Selçuklu'ya başkentlik yapmış, Anadolu'da Türk kültürünün yerleşmesine vesile olmuş. Selçuklular 1200 yılında Sivas'ta 4 tane üniversite açıyor ne büyük gurur. Sivas her şeyiyle büyük bir gurur vesilesidir. Ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Sivas'ta bir kongre yapıyor. Milli Mücadele orada başlıyor, Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri Sivas'ta atılıyor” ifadelerini kullandı.

Sivas'taki gibi bir olalım

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker de “Sivas Kongresi yapıldığında Anadolu ve Rumeli bir olup kazanmıştı. O birlik, beraberlik oldukça Türkiye'nin başaramayacağı bir şey yoktur. Sivas bunun en güzel örneğidir. Sivaslılar Türkiye'nin çimentosudur. Bütün farklı kültürleri bir arada barındıran bir kültürden söz ediyoruz. Sivas cumhuriyetin kuruluşunun beşiğidir. Biz buna layık olmalıyız, bir ve beraber olmalıyız. Hoşgörü ile birbirimizi kucaklamalıyız” şeklinde konuştu.

Çok güzel bir tanıklık

Sivas Kongre Binası'nı görmenin mutluluğunu yaşadığını aktaran AK Parti İstanbul Milletvekili Selami Uzun, “Bağımsızlığın temellerinin atıldığı bir binanın görünümüne burada tanıklık ettik. Bu yüzden gururluyuz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

Anlamlı bir gün

Sivas Platformu Başkanı İsmail Erdem ise çok anlamlı bir gün geçirdiklerinin altını çizdi. Erdem, “Binamızın açılışında emekleri veren Beylikdüzü Belediye Başkanımıza ve Hamit Demir'e şükranlarımı sunuyorum. Bugün bizim için anlamlı bir gün. Böyle güzel ve anlamlı binada ilk defa buluşmuş olduk. Bu yüzden oldukça gururluyuz. Sivaslı hemşehrilerimizle bir araya gelmenin gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Halit Tuna'yı unutmadılar

Beylikdüzü Sivaslılar Dernek Başkanı Eyüp Günay programın sonunda başkanlığı sürecinde hayatını kaybeden eski mevkidaşı Halit Tuna'yı anmayı da ihmal etmedi. Günay, "Halit Tuna, derneğimiz için çok büyük emekler vermiş değerli ve kıymetli bir isimdi. Kendisini bugün hep birlikte bir arada iken sizin huzurlarınızda anmak istedim. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

BARIŞ KIŞ


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.