Beşiktaş Belediyesi'nden Diyarbakır ve Mardin'e 'hayvan ambulansı' desteği: 'Yaralarımızı hep birlikte saracağız'

Beşiktaş Belediyesi'nden Diyarbakır ve Mardin'e 'hayvan ambulansı' desteği: 'Yaralarımızı hep birlikte saracağız'
12 kişi hayatını kaybettiği, çok sayıda büyük ve küçükbaşın öldüğü Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki çıkan yangında Beşiktaş Belediyesi de destekte gecikmedi.

Dün akşam Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ile Mardin'in Mazıdağı ilçesi arasındaki çıkan anız yangınında bölge halkı felaketi yaşadı. Kısa sürede büyüyen yangında 12 kişi hayatını kaybetti, 78 kişi ise yangından etkilendi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır ve Mardin arasında 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan yangınla ilgili soruşturma başlatıldığını duyururken anız yangınının yaşandığı bölgede incelemelerde bulunan İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu da yangının çıkış nedeninin belirlenmesi yönündeki çalışmaların devam ettiğini ve şu anda kesin olarak tespit edilen durumun olmadığını dile getirdi.

Yaşanan faciada çıkan yangınlara havadan ve zamanında müdahale edilmediği tartışılırken bir diğer iddia da Dicle Elektrik hakkında olmuştu. Dicle Elektrik de elektrik iletim hatlarının bakım, onarım, altyapı çalışması yeterli şekilde yapılmadığı için, yangınların enerji hatlarından kaynaklandığı iddiasını yalanlamıştı.

Yangının çıkış tespiti için çalışmalar sürerken Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, yaralanan hayvanlar için Mobivet Acil Hayvan Ambulansının felaketin yaşandığı bölgeye doğru yola çıktığını açıkladı.

Rıza Akpolat, X hesabından şunları yazdı.

Yangından etkilenen, Diyarbakır’dan Mardin’e tüm yurttaşlarımıza geçmiş olsun. Kayıplarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Yaralanan hayvanlar için Acil Hayvan Ambulansımız Mobivet yola çıkıyor. Yaralarımızı hep birlikte saracağız.

İlgili Haberler

Kaynak:Hüsamettin Aslan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.