Bakırköy'de "Erişim ve Ulaşılabilirlik" çalıştayı düzenlendi

Bakırköy'de "Erişim ve Ulaşılabilirlik" çalıştayı düzenlendi
Bakırköy Belediyesi ile Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) iş birliğiyle omurilik felciyle yaşamak zorunda kalan bireylerin sorunlarına dikkati çekmek amacıyla 'Erişim ve Ulaşılabilirlik' temalı çalıştay düzenlendi.

Bakırköy Belediyesi ile Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) iş birliğiyle omurilik felciyle yaşamak zorunda kalan bireylerin sorunlarına dikkati çekmek amacıyla 'Erişim ve Ulaşılabilirlik' temalı çalıştay düzenlendi. Belediye Başkanı Ovalıoğlu, “Bu özel günde toplumun her kesiminin bilinçlenmesi ve farkındalığın artması çok önemli” dedi

Bakırköy Belediyesi ile Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) iş birliğiyle omurilik felciyle yaşamak zorunda kalan bireylerin sorunlarına dikkati çekmek amacıyla 'Erişim ve Ulaşılabilirlik' temalı çalıştay düzenlendi. "5 Eylül Dünya Omurilik Felçlileri Günü" kapsamında gerçekleştirilen çalıştaya, omurilik felçlileri başta olmak üzere çeşitli engel gruplardan 250 engelli birey ile vatandaşlar katıldı.

erisim-ve-ulasilabilirlik-calistayi-8.jpg

Çalışma yapacağız

Etkinliğin açılışında konuşan Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, Bakırköy’de her türlü engelin ortadan kaldırılması için çalışacağını belirterek “Bu özel günde toplumun her kesiminin bilinçlenmesi ve farkındalığın artması çok önemli. Bakırköy Belediyesi olarak bu konuda çok ciddi çalışmalar yapacağız” diye konuştu. TOFD Genel Başkanı Semra Çetinkaya ise tüm dünyada eş zamanlı olarak düzenlenen bu önemli günde, omurilik felcini ve bu durumla yaşamak zorunda kalan bireylerin sorunlarını ulusal ve uluslararası boyutta tartışmanın büyük önem taşıdığını söyledi. Çetinkaya, toplumda farkındalığı artırmanın ve sorunları gündeme getirmenin, çözüme ulaşma yolunda kritik bir adım olduğunu vurgulayarak “Bu konuda bize destek veren tek belediye olan Bakırköy Belediyesi’ne teşekkür ederim” diye konuştu. TOFD Başkan Yardımcısı Fatih Sinav da omurilik felcinin nedenleri ve önleyici uygulamalar konusunda farkındalığın artırılması gerektiğine dikkati çekerek, "Günümüzde hala erişim ve ulaşılabilirlikte büyük sorunlar yaşanıyor. Özellikle temel yaşam alanları olan eğitim, sağlık ve istihdama ulaşmada ciddi zorluklarla karşılaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.