Bakırköy Yenimahalle'de “Kentsel Dönüşümü Yetkililerle Konuşuyoruz” buluşmasının ikincisi gerçekleşti

Bakırköy Yenimahalle'de “Kentsel Dönüşümü Yetkililerle Konuşuyoruz” buluşmasının ikincisi gerçekleşti
Bakırköy Yenimahalle Muhtarı Bahar Özkan iki haftadır üst üste yaptığı “Kentsel Dönüşümü Yetkililerle Konuşuyoruz” buluşması Cem Karaca Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi.

Yenimahalle Muhtarı Bahar Özkan’ın, iki haftadır üst üste yaptığı “Kentsel Dönüşümü Yetkililerle Konuşuyoruz” buluşmasına Bakırköy Belediyesi yetkilileri katılmadı. Özkan’ın, belediye yetkililerinin dönüşümle ilgili toplantıları yakın tarihte mahalle bazında kendi bünyelerinde yapacaklarını bu gerekçeyle gelmediklerini söylemesi üzerine vatandaşlar, “Bu tavır Yenimahalle halkına yapılan bir saygısızlıktır” tepkisini gösterdi.

Bakırköy Yenimahalle Muhtarı Bahar Özkan, “Kentsel Dönüşümü Yetkililerle Konuşuyoruz” buluşmasının ikincisini Cem Karaca Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Geçtiğimiz ay İBB’de kabul edilen yeni imar planlarının ardından 7 mahalleyle ilgili merak edilenlerin konuşulmak istendiği ancak genel anlamda ülkedeki kentsel dönüşümün konuşulduğu toplantıda zaman zaman gergin anlar yaşandı.

Ovalıoğlu'na tepki

Konuşmacıların tamamının İBB’den olduğu toplantıda, katılımcılardan bir vatandaşın “Siz Bakırköy’ü tanıyormuşsunuz? Yenimahalle’yi biliyor musunuz?” demesi üzerine gergin anlar yaşandı. Konuşmacılar, donatı alanı, otopark, ada bazlı birleşme gibi konulardan bahsederken, +1 katın ikinci bir yangın merdiveni zorunluluğu doğurduğunu, bu durumda da verilen +1 katın bir işe yaramadığını söyledi. İBB yetkililerinin kafalarının daha da karıştırdığını belirten mahalle sakinleri, televizyonlara çıkıp +1 katı anlatan, Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kurduk diyen Belediye Başkanı Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu ile birlikte İmardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ali Rıza Akyüz’e tepki gösterdi.

a0c0bbba-83b4-4a1f-8445-27dc54ec074e.webp

Tembih etmediniz mi?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilisinin Yenimahalle'de artık kat artışının olmayacağını söylemesi üzerine tepki gösteren bir vatandaş, “Belediye Başkanı Ayşegül Ovalıoğlu'nun adaylık dönemi de dahil şimdilerde her yerde Bakırköy'e +1 kat verdik söylemini neye göre kullanıyor. Peki siz adaylarınıza 'vaatlerinizi doğru verin' diye tembihte bulunmadınız mı?” diye sordu. Bakırköy belediye yetkililerinin toplantıya katılmama gerekçesini de kabul etmeyen vatandaşlar, “En azından Bakırköylü olarak katılmaları gerekirdi. Her fırsatta evimiz Bakırköy diyen Ovalıoğlu'nun Yenimahalle evi ailesi değil mi?” tepkisini gösterdi.

108f28d2-7b01-4b82-b7ad-bf17d61af9c0.webp

38c0a34b-1988-40dc-865c-1d86effa08a4.webp

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.