Bakan Yerlikaya 'Gereği yapıldı' diyerek paylaştı: Survivor All Star yarışmacılarına 'çakarlı araç' cezası

Bakan Yerlikaya 'Gereği yapıldı' diyerek paylaştı: Survivor All Star yarışmacılarına 'çakarlı araç' cezası
Survivor All Star yarışmacılarını İstanbul’daki büyük finale çakarlı araçla götüren sürücüye para cezası kesildi.

İçişleri Bakanlığı, Survivor All Star yarışmacılarının İstanbul'daki büyük finale çakarlı araçla gitmesine ilişkin paylaşılan görüntülerin ardından harekete geçti.

Survivor All Star'ın yarışmacıları Sahra Işık, Damla Can ve Yağmur Banda'nın finale çakarlı araçla gitmesi tepki çekti. Görüntülerin ardından X hesabından ‘Gereği yapıldı-18’ başlığıyla paylaşım yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, araç sürücüsüne idari para cezası uygulandığını ve çakar/siren tertibatının söktürüldüğünü duyurdu.

Yapılan çalışmada araç sürücünün “ışıklı ve sesli uyarı işareti veren cihazları, mevzuatta izin verilmeyen bir araca taktığı ve kullandığı tespit edilerek yakalandığını kaydeden Yerlikaya, usülsüz çakar kullanan, trafikte üstünlük taslayanlara asla müsaade etmeyeceklerinin mesajını verdi.

Bakan Yerlikaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Sivil Trafik Ekiplerimizin sosyal medya ve ulusal basına yansıyan “Bir yarışma programının 3 yarışmacısının İstanbul'daki büyük finale çakarlı araçla gitmesi” haber ve görüntülerine yönelik yaptığı çalışmalarda; Bu araç sürücünün “ışıklı ve sesli uyarı işareti veren cihazları, mevzuatta izin verilmeyen bir araca taktığı ve kullandığı tespit edilmiş ve yakalanmıştır.

Araç sürücüsüne idari para cezası uygulanmış ve çakar/siren tertibatı söktürülmüştür. Görevi sırasındaki ambulans, itfaiye ve polis araçlarımızın trafikteki önceliği insan sağlığı ve suçlularla mücadeleye yöneliktir. Usülsüz çakar kullanan ve trafikte üstünlük taslayanlara asla müsaade etmeyeceğiz.

İlgili Haberler

Kaynak:Leyla Karahan Hız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.