Bakan Uraloğlu'ndan THY uçağında kabin ekibine hakaretler yağdıran yolcu hakkında açıklama: 'Takipçisi olacağız'

Bakan Uraloğlu'ndan THY uçağında kabin ekibine hakaretler yağdıran yolcu hakkında açıklama: 'Takipçisi olacağız'
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Londra seferi öncesi kabin ekibine hakaret eden yolcu hakkında açıklama yaptı.

İstanbul-Londra seferini gerçekleştiren Türk Hava Yolları (THY) uçağının seferi öncesi bir yolcunun kabin ekibine küfürler savurduğu anlar tepki çekmişti.

Dün, THY'nin İstanbul-Londra seferini yapmaya hazırlanan uçağında yolcu alımı başladı. Bu sırada uçakta bulunan bir yolcu yerini beğenmediği gerekçesiyle kabin ekibine sözlü hakarette bulunması sonrası devreye polis ekipleri girdi.

Ancak kabin ekibine sözlü hakarette bulunan yolcu, bu kez de kendisini sakinleştirmeye çalışan polis ekiplerine hakaret etmeye başladı.

Bunun üzerine yolcu, ters kelepçe yapılarak uçaktan indirildi. Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından bir açıklama yapan THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, yolcu hakkında hukuki süreç başlatıldığını ve yolcunun kural dışı yolcu listesine (kara liste) eklendiğini açıkladı.

Öte yandan hakkında "çevreye rahatsızlık verme" suçundan idari para cezası uygulanan yolcunun anksiyete bozukluğu olduğu öğrenildi.

Bakan Uraloğlu'ndan açıklama

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, yolcunun kabin ekibine küfürler savurduğu anlara yönelik sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

THY uçağında kabin çalışanlarına yönelik hakaret içeren olumsuz davranışı en sert şekilde kınayan Uraloğlu, hukuki sürecin takipçisi olacağını söyledi.

Uraloğlu, şunları yazdı:

"TK1983 İstanbul-Londra seferini yapan THY uçağında kabin çalışanlarına yönelik hakaret içeren olumsuz davranışı en sert şekilde kınıyorum. Hiçbir gerekçe bir kadın çalışana yönelik bu şekilde gayri ahlaki bir yaklaşımı meşru gösteremez. Olaya müdahale eden Emniyet teşkilatımıza teşekkür ediyor; kabin ekibimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hukuki sürecin takipçisi olacağımızın da bilinmesini istiyorum."

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.