Bahçelievler Belediyesi, Kitapyurdu'nun iddialarını yalanladı: 'İtibar suikasti düzenleniyor'

Bahçelievler Belediyesi, Kitapyurdu'nun iddialarını yalanladı: 'İtibar suikasti düzenleniyor'
Kitapyurdu'nun "Bahçelievler'deki yerleşkesi, ruhsatımızın eksik olduğu gerekçesiyle mühürlenmiştir” ifadelerine belediyeden yanıt geldi.

Kitap satış platformu Kitapyurdu, dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İstanbul Bahçelievler'deki yerleşkesinin ruhsat eksik olduğu gerekçesiyle mühürlendiğini duyurmuştu.

Kitapyurdu, tüm gerekliliklerinin yerine getirilmesine rağmen ruhsat alınabilmesi için yüksek miktarda bağış talep edildiği ve bu sebeple faaliyetlerine ara vermek zorunda bırakıldığını açıklamıştı. Hukuki yollardan haklarını arayacağını belirten Kitapyurdu'nun açıklamasında "Bu durumdan ötürü derin üzüntü duyuyor ve siz değerli kullanıcılarımızdan içtenlikle özür diliyoruz." ifadelerine yer verilmişti.

Bahçelievler Belediyesi'nden yanıt

Bahçelievler Belediyesi'nden Kitapyurdu'nun söz konusu iddialarına yanıt geldi. İddiaların yalanlandığı açıklamada 'kendi açıklarını kapatmak için ‘bağış istediler’ şeklinde' iftara atıldığı ve itibar suikasti düzenlenmeye çalışıldığı savunuldu.

Bahçelievler Belediyesi, Kitapyurdu'nun tüm tebliğat ve uyarılara rağmen söz konusu işyeri çalışma ruhsatı şartlarına aykırı olarak faaliyetlerine devam ettiği ve yönetmelik kapsamında Kitapyurdu'na yapılan iş ve işlemlerin hukuka uygun olduğunu belirtti.

Söz konusu açıklamaların tamamı şöyle:

k1.png

k2.png

k3.png

k4.png

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.