Asya Ombudsmanlar Birliği İstanbul'da toplandı

Asya Ombudsmanlar Birliği İstanbul'da toplandı
Asya Ombudsmanlar Birliğinin 25. Yönetim Kurulu Toplantısı İstanbul'da yapıldı.

Toplantının ardından konuşan Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, "Özellikle son 10 aydan beri insanlığın vicdanını yaralayan, insanlığın bugüne kadarki bütün değerlerini ayak altına alan İsrail'in soykırımını, yasak silahları kullanmasını gündemimize aldık. Hazırladığımız Gazze raporunu bütün dünyaya duyurmak istedik" dedi.

Türkiye, Çin, Japonya, Güney Kore, Pakistan, Azerbaycan, İran ve Tataristan Ombudsmanlarının katıldığı Asya Ombudsmanlar Birliğinin 25. Yönetim Kurulu Toplantısı İstanbul'da Rami Kütüphanesi'nde yapıldı.

"İSTANBUL DÜNYANIN MERKEZİ KONUMUNDA"

Programın ardından açıklamalarda bulunan Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, "Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde Türkiye her alanda önemli mesafeler aldı. Bunlardan bir tanesi de uluslararası ilişkidir. İstanbul doğal olarak dünyanın merkezi konumunda. Bizans'a, Roma'ya ve Osmanlı'ya başkentlik yapan dünyanın önemli merkezlerinden biri. O açıdan Asya Ombudsmanlar Birliği yönetim toplantısı İstanbul'da yapılıyor. Dünyanın yarısından fazla nüfusunun teşkil ettiği ülkelerin ombudsmanları bunlar" dedi.

"SONUÇLAR İNSANLIK İÇİN HAYIRLI OLSUN"

Malkoç, "Normal gündeme ilave olarak özellikle son 10 aydan beri insanlığın vicdanını yaralayan, insanlığın bugüne kadarki bütün değerlerini ayak altına alan İsrail'in soykırımını, yasak silahları kullanmasını gündemimize aldık. Hazırladığımız Gazze raporunu bütün dünyaya duyurmak istedik. Savaşlar tarih boyunca hep olmuştur. Göç, savaş, kıtlık, iç çekişme, iklim değişikliği ve kuraklık. Bunlar hep tarih boyunca olmuştu ama insan için esas olan barıştır. Ombudsmanlar da bunu temin etmeye çalışıyorlar. Bu açıdan anlamlı bir toplantı. Umut ediyorum Gazze dahil birçok sorun ve Ukrayna- Rusya savaşı da gündeme gelecek. Çıkacak olan sonuçlar ülkeler için, insanlık için hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Asya Ombudsmanlar Birliği İstanbul'da toplandı

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.