Aracı olup toplu taşıma kullananlar dikkat! İSPARK’tan yüzde 50 indirim!

Aracı olup toplu taşıma kullananlar dikkat! İSPARK’tan yüzde 50 indirim!
İBB tarafından hayata geçirilen yeni uygulama ile aracını İSPARK’a bırakıp toplu taşıma kullanan vatandaşlar otopark hizmetlerinden yüzde 50 indirimli faydalanacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde megakentte araç trafiğini azaltmaya yönelik yeni adım. “Park Et Devam Et” adı verilen uygulama ile aracını anlaşmalı İSPARK’lara park eden araç sahipleri İstanbulkart ile toplu taşımadan faydalandıktan sonra otoparkta yüzde 50 indirim kazanacak.

İSPARK Park Et Devam Et (P+R) uygulamasından faydalanmak isteyenlerin, araçlarının plakasını kişiselleştirilmiş İstanbulkartları ile uygulama üzerinden eşleştirmeleri yeterli olacak.

Uygulama İstanbul’da geçerli olduğu otoparklar ise şöyle:

“Yenikapı Spor ve Kültür Merkezi Otoparkı, İSPARK Feshane Açık Otoparkı, Merter Metro Otoparkı, Kirazlı Metro Durağı Açık Otoparkı, Büyükçekmece TÜYAP Metrobüs Durağı Zemin Altı Otoparkı, İSPARK Soğanlık Metro Açık Otoparkı ve Çekmeköy Metro Zeminaltı Otoparkı”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, “Park et, devam et; %50 indirim kazan” notuyla duyurduğu yeni hizmetini şu sözlerle paylaştı:

“İSPARK’ın Park Et Devam Et (P+R) otoparklarına aracınızı bırakın, İstanbulkart’ınızı kullanarak toplu taşıma araçlarıyla devam edin; dönüşte otopark ücretini de İstanbulkart ile ödeyerek otopark ücretinde %50 indirim kazanın.”

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.