AK Partili Ramazan Denli'den Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu'na: 'Bahaneniz hazır'

AK Partili Ramazan Denli'den Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu'na: 'Bahaneniz hazır'
Bakırköy Belediye Meclisi'nin AK Partili üyesi Ramazan Denli, Belediye Başkanı Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu'nun vergi borçlarından şikayet ettiğini belirterek, “Belediye başkanının bu konuşması, vatandaşa yine hizmet etmeyeceğinizin bahanesi” dedi.

Bakırköy Belediyesi ekim ayı ikinci oturumu, belediyenin borçları ve borca istinaden vergi dairesinin tutumuyla ilgili tartışmalarla geçti. Ak Partili Meclis Üyesi Ramazan Denli, Bakırköy Belediyesi’nin borçsuz devraldıklarına dair açıklama yapıldığını belirterek, bu beyanın üzerinden yaklaşık altı ay gibi bir süre geçmesinin ardından, engelleniyoruz açıklamalarıyla karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Devlet kurumlarının, siyasi parti ayırt etmeksizin kamu yararına hizmet veren, çalışan, üreten, iş yapmak isteyen tüm belediyelerin önünü açtığını ifade eden Denli, “Belediye başkanımız, vergi borçlarından ve vergi dairesinin ödeme konusundaki sıkıştırmalarından dolayı, belediyenin hizmet edemez hale getirildiğini söylüyor. Vergi dairelerinin, belediyelerinin vatandaşlara yönelik hizmetlerini aksatacak, hiçbir uygulamasının olmadığını biliyoruz. Kaldı ki böyle bir borç varsa bunun sorumlusu yine CHP'li eski belediye yönetimidir. Böyle bir borç durumunda, kamu kurumlarının siyasi parti ayrımı yapmaksızın, tüm belediyelere eşit haklar tanıdığını biliyoruz. İddia ettiğiniz gibi, borcun tamamının değil, küçük bir kısmının ödendiğinde, borçu yoktur yazısının alınabileceğini sizler de biliyorsunuz. Belediye başkanının bir önceki mecliste yaptığı konuşma, vatandaşa yine hizmet etmeyeceğinizin bahanesi olarak sunulmuştur” dedi.

Tek kalemde ödedik

Borçsuz bir belediye devraldıkları yönünde bir beyanlarının olmadığını söyleyen Beledidye Başkan Yardımcısı Uğur Dündar, 2023 faaliyet raporunu da hep birlikte inceleyerek meclisten geçirdiklerini, raporun kitapçık olarak da dağıtıldığını belirtti. Belediyenin ve belediye iştiraklerinin yapılandırılmış borçları olduğunu belirterek konuşmasını sürdüren Dündar, “İştiraklerin ihaleye katılabilmeleri için borcu yoktur yazısı önemlidir, kanunen de belirtilmiştir. Bizler iyi niyet göstergesi ve anlaşma için sosyal güvenlik kurumuna 5 milyon 620 bin, 64 milyonluk vergi borcuna karşılık anlaşma yapabilmek için de 24 milyonu tek kalemde ödedik” dedi. Belediyenin borcunun 3’te birinden fazlasını ödemelerine ve aynı mevzuatta ’36 ay’a kadar taksit yapılabilir’ denmesine rağmen, kalan 42 milyonluk kısmını 36 ay eşit taksitlerle hatta faize de faiz ödemek sureti ile ödemek istediklerini ifade eden Dündar, “Ancak vergi dairesi bize 4 ay içerisinde ödeyin yazısı gönderdi. Tekrar dilekçe vererek bu hususun yeniden değerlendirilmesini istedik. Netice konusunda yardımınız olacaksa her zaman açığız” ifadelerini kullandı.

Yardımlara açığız

1926 yılında kurulan ve 1992 yılında bugünkü sınırlarına ulaşan Bakırköy’ün Sultangazi ve Güngören gibi diğer ilçelerde kamu hizmetinde kullanılan mülkleri olduğunu, birçoğunun kamu tarafından kullanıldığını ve vergi borçlarına karşılık devretmek istediklerini de söyleyen Dündar,
“Devir olmaz ise taksitlendirme için teminat olarak kabul edilmesini istedik. Ancak, ‘Biz satılabilir taşınmaz istiyoruz. Sizin mülklerinizin satılabilir kabiliyeti yok’ şeklinde cevap verdiler. Bunun da Türkçesi, ‘Ben zaten bunları ücretsiz kullanıyorum, neden senin vergi borcundan düşeyim.’ Aynı şekilde Sultangazi’deki boş arsamıza Milli Eğitim okul yamak istiyor. Resmi süreci başlatıyor, satın alınmasını istiyor ama merkezi idare son raddede reddediyor. Bu konuda da yardımınız olursa yine açığız” diye konuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.