Ahmet Özer: Harcamaları sonlandırdık

Ahmet Özer: Harcamaları sonlandırdık
Haziran ayı belediye Meclis toplantısında konuşan Başkan Özer, tasarruf tedbirlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Haziran ayı belediye Meclis toplantısında konuşan Başkan Özer, tasarruf tedbirlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Belediyede mali bir disiplin sürecine girdiklerini ifade eden Özer, “Tüm harcamalarımızın fayda maliyet analiziyle kontrolünü sağlamaya başladık. Bazı harcamaları sonlandırdık ve sonlandırmaya devam ediyoruz” dedi

Esenyurt Belediyesinin Meclis toplantısının 1. birleşiminin 1. oturumu yapıldı. Toplantıda, Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, tasarruf tedbirlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Göreve geldiği günden bu güne hayata geçirdiği çalışmalara da değinen Özer, Esenyurt halkının hakkını ve hukukunu her daim gözeteceğini ifade ederek ilçeyi ranta ve talana teslim etmeyeceğinin altını çizdi. Esenyurt halkına daha iyi hizmet verebilmek amacıyla belediyede mali bir disiplin sürecine girdiklerini ifade eden Özer, “Belediyemizde tam bir mali disiplin sürecini başlatıyoruz. Tüm harcamalarımızın fayda maliyet analiziyle kontrolünü sağlamaya başladık. Bazı harcamaları sonlandırdık ve sonlandırmaya devam ediyoruz. Zaten tasarruf tedbirleri de bunu gerektiriyor. Resmi araç kullanımı, yapım işleri, kültür organizasyonları ve kırtasiye malzemesi alımlarında verimliliği ve hizmet kalitesini sağlamaya çalışıyoruz. Bir yandan harcamalarda tasarrufa giderken diğer taraftan gelir işlerinde kayıp ve kaçağı önleme çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Gelirler artacak

“Tüm belediye gelirlerini etkin ve verimli bir hale getirebilmek için gelirler müdürlüğünü kuruyoruz” diyen Özer, “Bu müdürlüğün koordinasyonunda vergi gelirleri, harç gelirleri, işgaller, kiralamalar, kaçak inşatlar, ruhsatsız iş yerleri gibi birçok konuda çalışmalar yer alacak. Bunun neticesinde belediyemizin gelirlerini artırmış olacağız. İnanıyorum ki Esenyurt’un bu bereketli toprakları, bu kentteki tüm vatandaşlarımıza hizmet etmemizi gerektirecek bir geliri sağlayacaktır. Ancak bu denetimler garibana, küçük esnafa yapılacak sanılmasın. Bu noktada asıl çalışma alanımız, bu kentte faaliyette bulunan ancak vergi verme yükümlülüğünü yerine getirmeyip usulsüz olarak zenginleşenler olacaktır. Vatandaşlarımızın hakkı olan paraların alınmasına yönelik gelir artışı çalışmalarını başlatıyoruz. Bu kapsamda halkın olanı halka vermek için ne gerekiyorsa yapacağımızı bilmenizi isterim” ifadelerini kullandı.

7 kavşak projesi

Görevi devraldığından bu zamana kadar yapmış olduğu çalışmalara da değinen Özer, “Nisan ayından itibaren 13 mahallemizde 11 bin 228 ton asfaltlama çalışması yaptık. 157 ayrı noktada 3 bin 800 ton asfalt yama çalışması tamamlandı. 35 mahallemizde 130 ayrı noktada 29 bin 500 metrekare kaldırım imalatı ve tamiratı gerçekleşti. 20 adet tenteli araç ile yaşanan bozulmalara sahada aktif olarak müdahale etmeye devam ediyoruz. İlçede trafik akışını rahatlatmak adına 7 adet geometrik düzenleme ve kavşak projesi yapıldı. 11 bin 260 metre yol, refü ve bordür boyama çalışması, 54 adet engelli otopark çizgileri tamamlandı. Yıldız Aşevimizin bütün eksikleri ise hızla giderilmeye devam ediyor. İncirtepe Et ve Kuru Gıda Paketleme ve Depolama Tesisi ve Tanzim Satış Mağazalarını kısa süre içerisinde hizmete açacağız” dedi.

İBB'den destek alıyoruz

Temiz ve yaşanabilir Esenyurt mottosu ile ilçenin her yanında temizlik çalışmalarına hız kazandırdıklarını belirten Özer, “Bizim Esenyurt’ta gerçekleştirmek istediğimiz hedeflerden biri Esenyurt’u barış ve kardeşlik şehri haline getirmektir. Bu bizim siyasal hedefimizdir. İkincisi, bir ilçe belediyesinin en temel fonksiyonu olan temizlik, yol ve park bahçe işinde fark yaratmaktır. Temizliği belirli bir noktaya kadar getirdik ama hâlâ benim istediğim noktada değiliz. 70 caddeyi daha asfaltlamayı düşünüyoruz. Hedefimiz 1 yıl içerisinde 100 bin ton asfalt dökmektir. İBB ile de bir uyum ve iş birliği içerisinde çalışıyoruz. Onlardan da zaman zaman bir takım destekler alıyoruz. Bunun için de kendilerine teşekkür ediyorum. Ayrıca Akçaburgaz Mahallemizde bir park açılışı yaptık. 14 tane ayrı noktada daha park yapım çalışmaları devam ediyor” dedi.

kutu.webp

ÇEVRE BİLİNCİ OLUŞTURMALIYIZ

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde farkındalık oluşturmak, sıfır atık ve iklim değişikliği konularına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Çevre Paneli’ne katıldı. Esenyurt Şehit Erol Olçok Kültür Merkezi’nde düzenlenen Çevre Paneli’nde; sıfır atık, iklim değişikliği, ambalaj atıklarının geri dönüşümü, karbon ayak izi ve sürdürülebilirlik konuları tüm detaylarıyla ele alındı. Moderatörlüğünü Eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş’ın yaptığı panelde konuşan Özer, “Asıl konumuz, insanın doğaya karşı yürüttüğü mücadele. Bu mücadele de aletleri ortaya çıkardı, aletler de sanayinin ortaya çıkmasına yol açtı. Biz iyi bir şey yaptığımızı sanıyoruz ama sanayileşmeyle beraber yavaş yavaş gemi batmaya başladı. Dünya kirlendi, çevre zarar gördü. Bu hızla gidersek iki kuşak sonrası bu sorunların en büyük tedirginliğini yaşayacak. Birleşmiş Milletler bu sorunları görerek bir çevre bilinci oluşturalım dedi. İşte çevre bilinci, çevreyle ilgili çalışmalar ondan sonra başladı. Fakat bugün çalışmalara başlasak 30 sene sonra ancak faydasını görebiliriz” dedi.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.